Σε κάθε άλλη περίπτωση κινηματογραφικών βραβείων, οι συντελεστές της ταινίας θα χαμογελούσαν πλατιά. Μόνο που οι «50 αποχρώσεις του γκρι» σάρωσαν στα «Χρυσά Βατόμουρα».

Το φιλμ κέρδισε το βραβείο του χειρότερου σεναρίου, του χειρότερου ηθοποιού- για την ερμηνεία του Τζέιμι Ντόρναν- όπως και της χειρότερης ηθοποιού, για την Ντακότα Τζόνσον. Οι δυο τους κέρδισαν και το βραβείο του χειρότερου διδύμου επί οθόνης, αλλά οι «50 αποχρώσεις του γκρι» μοιράστηκαν το βραβείο της χειρότερης ταινίας με το «Fantastic Four».

Ο Εντι Ρεντμέιν πήρε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου- πάντα για τη χειρότερη ερμηνεία καθώς αυτή «εξυμνούν» τα «Χρυσά Βατόμουρα»- για το «Πεπρωμένο της Τζούπιτερ», μόλις ένα χρόνο μετά από το Οσκαρ α' ανδρικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος είναι υποψήφιος για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στο «Κορίτσι από τη Δανία».

O μόνος που είχε λόγο να χαρεί στην 36η απονομή αυτών των διαφορετικών βραβείων ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Ενας από τους... πρωταθλητές των «Χρυσών Βατόμουρων», έλαβε αυτή τη φορά το βραβείο εξιλέωσης, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά πέρυσι. Στόχος, να αναγνωρίζεται η πρόοδος παλιότερων νικητών των «Χρυσών Βατόμουρων» και ο Σταλόνε τα κατάφερε χάρη στη φετινή υποψηφιότητά του για Οσκαρ.