Ιδιαίτερα εύθραυστη αποδεικνύεται κάθε ώρα που περνά η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο στη Συρία. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα ο «Independent» ρωσικά βομβαρδιστικά «έσπασαν» την εκεχειρία, χτυπώντας έξι συριακές πόλεις, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι. 

Ωστόσο η Μόσχα κατηγορεί την Αγκυρα για επιθέσεις που πραγματοποιούνται μόλις μια ημέρα μετά τη συμφωνία - ορόσημο για κατάπαυση του πυρός. 

Αντάρτες επιβεβαιώνουν ότι επρόκειτο για ρωσικά βομβαρδιστικά, ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει ότι η ταυτότητά τους παραμένει ασαφής. 

Οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Συρίας από το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ, βάσει ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας που αποδέχθηκαν οι εμπόλεμες πλευρές.

Είναι η πρώτη φορά που οι μεγάλες δυνάμεις κατάφεραν να επιτύχουν τη διακοπή του εμφυλίου πολέμου και τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για να τερματιστεί η σύρραξη.

Η ειδική ομάδα επιτήρησης της εφαρμογής της εκεχειρίας και τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι υπήρξαν ελάχιστα μεμονωμένα επεισόδια στη δυτική Συρία αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός.


Το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.


Οι καίριες πολιτικές ρήξεις στην Μέση Ανατολή