Συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους είχε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος, Φώτης Τσόλκας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο κ. Τσόλκας έθεσε σε προτεραιότητα τους στόχους που έχει ο ίδιος, αλλά και το έμψυχο δυναμικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε η αστυνομία να βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής της κοινωνίας και της εμπέδωσης του αισθήματος της δημόσιας ασφάλειας στους πολίτες της.

Πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Παράλληλα μεγάλο βάρος θα δοθεί στην πάταξη των ναρκωτικών και στη μείωση των τροχαίων, ενώ προτεραιότητα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι και το ζήτημα του κυκλοφοριακού.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα αυτό που τόνισε ο κ. Τσόλκας στους δημοσιογράφους είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική εντολή για το θέμα στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, σε ότι αφορά την περίοδο του καρναβαλιού που πλησιάζει ο κ. Τσόλκας τόνισε ότι θα αυξηθούν τα τροχονομικά μέτρα και τα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να αποτραπεί η παραβατικότητα και οι κλοπές κατά την διάρκεια της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.