Η υγεία του οργανισμού βασίζεται στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Πολλές ασθένειες μπορούν να προληφθούν αν έχουμε υγιές έντερο, γι΄αυτό επιβάλλεται να διώξουμε τις συσσωρευμένες τοξίνες που βρίσκονται εκεί και βλάπτουν τον οργανισμό μας.

Το κεφίρ είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών και ασβεστίου και μάλιστα μπορεί να καταναλωθεί και από όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι πλούσιο σε προβιοτικά και έχει αποδειχτεί ότι είναι σημαντικό για την υποστήριξη των υγιών βακτηρίων στο έντερο. Έρευνα έδειξε ότι το κεφίρ, λόγω της αντιοξειδωτικής του ικανότητας, προστατεύει τα κύτταρα του παχέος εντέρου από τις βλάβες στο DNA.

Ο λιναρόσπορος είναι είναι επίσης ανάμεσα στις τροφές που είναι ευεργετικές για το παχύ έντερο. Η κατανάλωση λιναρόσπορου καθαρίζει εντελώς τα έντερα από τη βλέννα και τα παράσιτα, ενώ διατηρεί πλήρως την εντερική μικροχλωρίδα!

Η τέλεια συνταγή για να το σούπερ ρόφημα αποτοξίνωσης έχει 3 μόνο υλικά! 1 μικρό μπουκαλάκι κεφίρ, 1 κ. σ. λιναρόσπορο και 1 ακτινίδιο. Χτύπησέ τα όλα στο μπλέντερ, απόλαυσέ το και διώξε τα τοξικά απόβλητα από τον οργανισμό σου!