Αυτό το παγόβουνο στην φωτογραφία κάνει το πλοίο των 3.000 τόνων να μοιάζει μινιατούρα αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλήθεια είναι πως το ύψος του παγόβουνου είναι μόλις 1,8 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ένα έξυπνο τέχνασμα του φωτογράφου κάνει το παγόβουνο να φαίνεται σαν «γίγαντας» και να επισκιάζει το πλοίο, καθώς φαίνεται το ένα να είναι δίπλα στο άλλο.

Σύμφωνα με την Mirror, στην πραγματικότητα, το παγόβουνο είναι στο πρώτο πλάνο της εικόνας και το πολύχρωμο πλοίο φαίνεται τόσο μικρό επειδή είναι πάνω από 180 μέτρα μακριά από την κάμερα. Και παρόλο που πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα, κάτω από το νερό υπάρχουν άλλα 15 μέτρα!

Ο 65χρονος φωτογράφος Rick Du Boisson από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αψήφησε τις συνθήκες «κατάψυξης» για να συλλάβει την εντυπωσιακή εικόνα. Έκανε κάποιες λήψεις για να φαίνεται το παγόβουνο πάνω και κάτω από το νερό την ίδια στιγμή δημιουργώντας το μοναδικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το newsbeast, δήλωσε μάλιστα «Τα παγόβουνα σε όλες τις διαφορετικές μορφές τους είναι εκπληκτικά, η ένταση του μπλε χρώματος είναι απίστευτη. Κάποια παγόβουνα είναι μερικές φορές 20-25 μέτρα πάνω από το νερό και πολύ περισσότερα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας έχοντας και αρκετά μέτρα μήκος ταυτόχρονα.» Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος χρησιμοποίησε έναν ευρυγώνιο φακό για να κάνει το παγόβουνο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το σκάφος.

Ο φωτογράφος ανέφερε επίσης: «Ένα χαρακτηριστικό των ευρυγώνιων φακών είναι ότι μπορεί να κάνει κάποια αντικείμενα να φαίνονται κάπως δυσανάλογα μεγάλα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τους ευρυγώνιους φακούς fisheye. Σε αυτή την περίπτωση τράβηξα από κοντά το παγόβουνο, το οποίο ήταν λιγότερο από δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το έκανα να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το πλοίο, το οποίο ήταν περίπου 180 μέτρα μακριά. Έτσι μπόρεσα να βλέπω ολόκληρο το παγόβουνο και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας». Αν παρατηρήσετε καλά τη φωτογραφία θα το αντιληφθείτε…