Παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση που χαρακτηρίζει την αγορά της Πάτρας, φαίνεται ότι το Πατρινό Καρναβάλι, τουλάχιστον ποσοτικά βρίσκεται σε άνθιση.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στο φετινό καρναβάλι έχουν δηλώσει συμμετοχή στα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού πάνω από 150 καρναβαλικά πληρώματα.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάσταση που έχουν δημοσιεύσει όλα τα Πατρινά ΜΜΕ και που έδωσε το γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» στην δημοσιότητα, ο αριθμός των πληρωμάτων έφτασε φέτος τα 152.

Πέρυσι ήταν περίπου 132 πληρώματα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που συμμετέχουν χρόνια στο καρναβάλι για να βγάλουν πλήρωμα, προσδοκώντας φυσικά να έχουν και τον ανάλογο κόσμο στο γκρουπ τους.

Όλα αυτά τη στιγμή που στην Πατρινή αγορά δεν κυκλοφορεί «δίφραγκο». Ίσως βέβαια η αύξηση του αριθμού των πληρωμάτων να εξηγείται από αυτό, από την κρίση που υπάρχει στην αγορά.

Πάντως, με βάση την λογική, ο αριθμός των καρναβαλιστών που αναμένεται να συμμετάσχουν στις δύο μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού θα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά και είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει τους 30.000.

Ίδωμεν. Όπως και να έχει μπαίνουμε για τα καλά στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και τα πληρώματα είναι σε φάση προετοιμασιών, έτσι ώστε όλα όσα έχουν σχεδιάσει να κυλήσουν ομαλά.