>Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η Υπουργική Απόφαση που αφορά την απόδοση του τέλους (0,05 ευρώ ανά στήλη) στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.
 
Με την απόφαση αυτή:

1) Ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρείς (3) μήνες, από τον ένα (1) μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα.
2) Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους.
3) Η απόφαση εναρμονίζεται με την φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια (Gross Gaming Revenue).
 
Με την απόφαση αυτή δίδεται ουσιαστικά μια παράταση στην καταβολή του τέλους αφού ο ΟΠΑΠ εγκαίρως είχε ενημερώσει πως τεχνικά είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά του  συστήματα ώστε να ενσωματωθεί το τέλος στην τιμή της στήλης κάθε παιχνιδιού και πως δεν θα προλάβαινε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία καταβολής να ανταποκριθεί. Τώρα ο οργανισμός οφείλει να αποδώσει το τέλος έως τις 20 Απριλίου.
 
Παράλληλα, όμως με την παράταση αυτή δίδεται χρόνος και στις δύο πλευρές να εξετάσουν άλλα ισοδύναμα μέτρα ώστε ο φόρος αυτός, η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από κουαρτέτο και πράκτορες, να μην εφαρμοστεί.