Το καρναβάλι πλησιάζει και όσο περνούν οι μέρες τόσο αυτό φτάνει στην κορύφωση του, με τα πληρώματα που αποτελούν και τους πρωταγωνιστές του μεγάλου αυτού θεσμού για την Πάτρα να έχουν ήδη ετοιμάσει τις στολές τους.

Αυτό βέβαια που λείπει, σε ότι έχει να κάνει με τις προετοιμασίες των πληρωμάτων, είναι το στέκι που είχε τα περασμένα χρόνια το κάθε γκρουπ. Πηγαίνοντας μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπάρχουν καρναβαλικά στέκια.

Ελάχιστα είναι τα πληρώματα εκείνα που πλέον έχουν το δικό τους στέκι, τον χώρο δηλαδή στον οποίο συχνάζουν τα μέλη του πυρήνα του γκρουπ, αλλά και οι καρναβαλιστές που γράφονται σε αυτό.

Το στέκι είναι ο χώρος που γνωρίζονται οι παρέες μεταξύ τους και παλιότερα ήταν αυτονόητος με την σύσταση ενός πληρώματος. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως φαίνεται ότι αυτό έχει πάψει να ισχύει.

Τα περισσότερα από τα πληρώματα έχουν σαν στέκι τους κάποια καφετέρια ή κάποιο μαγαζί για να παρουσιάζουν εκεί τις στολές τους και αυτό είναι όλο. Άλλα πάλι πληρώματα έχουν σαν στέκι κάποιο σπίτι γνωστού ή έναν επαγγελματικό χώρο, γλιτώνοντας έτσι τα έξοδα του ενοικίου.

Αποτέλεσμα της κρίσης και αυτό που φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα του καρναβαλιού...