Με την παρουσία δύο πρώην υπουργών και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα.

Στη εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Συντονιστής του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής του Κινήματος και πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, παρευρέθηκε και μίλησε ο Δρ. Ανδρέας Φιλίππου, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην Υπουργός Παιδείας της Κύπρου.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στη «χαμένη δεκαετία», όπως τη χαρακτήρισε, δείχνοντας ως υπεύθυνους την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, που γιγάντωσε το χρέος και το έλλειμμα και επιδείνωσε όλους τους οικονομικούς δείκτες, αλλά και τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα που επένδυσαν στο καταστροφικό αντιμνημόνιο.

Αναφέρθηκε στις σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και στην εναγώνια προσπάθειά του να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

Εξέφρασε τη θέση του για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ τόνισε το σημαντικό ρόλο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το όραμα της μεταπελατειακής Ελλάδας που αυτό εκφράζει.

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο Δρ. Ανδρέας Φιλίππου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενοποίησης του ευρύτερου πολιτικού χώρου, με θετική αναφορά στην κυβέρνηση Παπανδρέου και ιδιαίτερα στο νόμο της για την παιδεία.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια τα τοπικά στελέχη και μέλη του Κινήματος και ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι «του λαού».