Όλα έτοιμα για το τριήμερο φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας “Κερνάμε Ελλάδα 2016” που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο “Όνειρο” στη Μυρτιά Αιγίου. 

Πρόκειται για μία "γιορτή γευσιγνωσίας" που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα, μέσα από ένα ανεξάντλητο ταξίδι γεύσεων και εμπειριών που πρόκειται να αφήσει τους επισκέπτες ενθουσιαμένους και έχει σαν στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην καθημερινή αλλά και υψηλή μαγειρική αλλά και την καταγραφή ντόπιων γεύσεων και συνταγών, με απώτερο σκοπό να δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση.

Αξιοσημείωτο είναι πως το τιμώμενο προϊόν της διοργάνωσης θα είναι η κορινθιακή σταφίδα “Vostizza”, ενός προϊόντος που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας και της Ελλάδος γενικότερα. Το φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” διοργανώνεται από τον Δήμο Αιγιαλείας μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις μέρες λειτουργίας του, θα φιλοξενήσει πολύπλευρες δράσεις γαστρονομίας και μαγειρικής από πάνω από 150 σεφ από όλη τη χώρα αλλά και 60 εκθεσιακά περίπτερα τοπικών -και όχι μόνο- επιχειρήσεων του χώρου των τροφίμων και ποτών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το filodimos, η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με την Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και τον Σύλλογο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας θα παρασκευάσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τη μεγαλύτερη σταφιδόπιτα του κόσμου μήκους 50 μ. περίπου, (διαστάσεις αξιολόγησης για το βιβλίο Γκίνες), η οποία θα κοπεί κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων και θα μοιραστεί στους επίσημους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και  Δυτικής Ελλάδας θα καταγράψουν και θα παρουσιάσουν προς γευσιγνωσία στους επισκέπτες 300 πίτες που θα προετοιμάσουν τοπικοί μάγειρες και μαγείρισσες, ώστε το Αίγιο να αναδειχθεί ως “πόλη της παραδοσιακής πίτας”.
Νηστίσιμη Διατροφή αλλά και Μοναστηριακή Διατροφή της Αχαΐας είναι δυο ακόμα σημαντικοί πυλώνες του Γαστρονομικού Τομέα του Φεστιβάλ, που θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν αλλά και να γευτούν. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου στον παιδότοπο του φεστιβάλ.

Στο τέλος της έκθεσης όλοι όσοι επισκεφθούν το Φεστιβάλ θα γευτούν πληθώρα εδεσμάτων από όλη την Ελλάδα. Σε περίοπτη θέση σε μια προσπάθεια ανάδειξης της αξίας της θα παρουσιαστεί η  Τοπική Κουζίνα της Αχαΐας  με συνεργασία των Συλλόγων Αιγιαλείας.