Οι Anonymous χτύπησαν ξανά και αυτή τη φορά θύμα είναι η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας. Οι ακτιβιστές χάκερς δημοσίευσαν στο ίντερνετ δεδομένα που ανήκουν στην τουρκική αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, το άτομο που διέρρευσε στο διαδίκτυο τη σειρά δεδομένων δήλωσε πως έλαβε βοήθεια από έναν χάκερ, ο οποίος «είχε σταθερή πρόσβαση σε αρκετά μέρη του συστήματος της τουρκικής κυβέρνησης εδώ και δυο χρόνια». To αρχείο, μάλιστα, είναι μεγάλου μεγέθους, καθώς αγγίζει τα 17,8 GB.

Τα επίμαχα αρχεία κυκλοφόρησαν ως τιμωρία της Τουρκίας «λόγω των διαφόρων καταχρήσεων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες» όπως τονίζουν οι Anonymous, ενώ συμπληρώνουν πως: «αποφάσισαν να αναλάβουν δράση εναντίον της διαφθοράς».

Στην Τουρκία έχει παρατηρηθεί, πρόσφατα, καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, με αρκετούς δημοσιογράφους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία, μετά την αποκάλυψη αμφίβολων πρακτικών από τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

Ακόμα, οι τουρκικές αρχές διεξάγουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών στα νοτιοανατολικά της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 150 αμάχους και βάζοντας πάνω από 200.000 ζωές σε κίνδυνο λόγω της αυστηρής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Θυμίζουμε πως πριν από δυο μήνες, οι Anonymous είχαν απειλήσει την Τουρκία, κατηγορώντας την πως βοηθά τους τζιχαντιστές. Όπως είχαν τονίσει τότε οι χάκερς: «Δεν θα ανεχτούμε άλλο πια ο Ερντογάν, ο ηγέτης της Τουρκίας, να συνεχίζει να βοηθά το Ισλαμικό Κράτος. Τουρκία σταμάτα αυτό που κάνεις, η τύχη σου είναι στα χέρια σου».