Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου και δεκάδες ερωτευμένα ζευγαράκια βγήκαν στην Πάτρα για ένα ρομαντικό δείπνο, έτσι για το καλό της ημέρας.

Πολλά βέβαια από το ζευγαράκια αυτά, μετά το δείπνο και προτού πάνε στο σπίτι τους, πέρασαν μία βόλτα και από γνωστά ζαχαροπλαστεία της πόλης για να πάρουν τις παστούλες και τις τουρτούλες τους, είτε για να τις δοκιμάσουν εκεί, είτε για να τις πάρουν μαζί τους.

Ξέρετε τώρα. Τούρτες με καρδούλες, γλυκά με επιγραφές “σ' αγαπώ”, σχήματα με τον έρωτα,  φράουλες και όλα τα σχετικά. Τα ζαχαροπλαστεία είναι από τους κλάδους εκείνους, που πάντα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχουν την τιμητική τους.

Ένα ζευγαράκι όμως γύρω στα 30 με 35, πηγαίνοντας σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Πάτρας που εκείνη την ώρα είχε αρκετό κόσμο, το παράκανε κάπως με την διαχυτικότητα του.

Ρωτώντας την υπάλληλο για το ποια τούρτα θα επέλεγαν και αφού είχαν ήδη ανταλλάξει μεταξύ τους αρκετά καυτά φιλιά, που έφερναν τους γύρω τους σε αμήχανη θέση, έκαναν γνωστό το κριτήριο της απόφασης της αγοράς που θα έκαναν.

"Με αυτήν που είναι από καραμελωμένη σοκολατά θα σε αλείψω καλύτερα" είπε σε κάποια φάση ο άνδρας στην γυναίκα. "Ε, αυτή να πάρουμε τότε" απάντησε η γυναίκα, με την υπάλληλο να κατακοκκινίζει από την ντροπή της.

Και δως του φιλιά στη συνέχεια. "Πάλι καλά που δεν το κάνανε εδώ" έλεγε μετά η υπάλληλος στους συναδέλφους της. Με τέτοια φόρα όμως που είχαν πάρει οι δυο ερωτευμένοι σίγουρα θα το κάνανε σπίτι τους, θα προσθέταμε εμείς, με την τούρτα φυσικά να μην ξέρουμε τελικά που ακριβώς κατέληξε. 

Στο στομάχι ή κάπου αλλού;