Μπορεί η Χρυσή Αυγή στην Πάτρα να μην κατάφερε ποτέ να έχει μεγάλη πέραση και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες να βρίσκεται σε φάση παρακμής, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες ναζιστών.

Ομάδες ναζιστών που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της Χρυσής Αυγής και διαμορφώνουν νέους πυρήνες στελεχώνοντας ομάδες νεοναζιστών, ομάδες που δρουν αθόρυβα, υποκινώντας όμως με διάφορους τρόπους τον ρατσιστικό τους λόγο.

Με συνθήματα στους τοίχους των σχολείων που αναπαράγουν το μίσος κατά του διαφορετικού και των μεταναστών, βασισμένοι πάντα στην κρίση που υπάρχει και που ταλανίζει την κοινωνία, αλλά και στην αδυναμία του κοινωνικού συστήματος να προσαρμόσει στο πλέγμα του ευάλωτες και ευαίσθητες διαχρονικά κοινωνικές ομάδες που δρουν στην παραβατικότητα, οι νεοναζί φέρονται να είναι ακόμη πιο σκληροπυρηνικοί σε αυτά που θεωρούν ιδεολογία τους. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το grassrootreuter.wordpress υπάρχουν νεοναζί στην Πάτρα και μάλιστα “η ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος - ενάντια στην ελληνική ιδεολογία, τον αντισημιτισμό, τον ελληνικό φασισμό και τον ρατσισμό κάθε είδους” δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες από τις δράσεις τους.