Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα είναι σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα, στα διεθνή σύνορα μεταξύ του Οντάριο στον Καναδά και της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική. Δεν έχουν μεγάλο ύψος είναι όμως εξαιρετικά πλατιοί. Συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών που απολαμβάνει το μοναδικό τοπίο της εντυπωσιακής ροής. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σταμάτησαν να ρέουν μετά από 12.000 χρόνια συνεχόμενης ροής.

Το γεγονός αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 1969 και κράτησε για 6 μήνες, όταν μια ομάδα μηχανικών του Αμερικάνικου στρατού βελτίωνε την υγιή ροή των καταρρακτών εκτρέποντας 273.000 λίτρα νερού του ποταμού του Νιαγάρα προς την καναδική μεριά των συνόρων. Έχτισαν ένα φράγμα 186 μέτρων στον ποταμό και μετατόπισαν ένα μεγάλο ποσοστό από πέτρες από τη βάση των καταρρακτών.


Οι Αμερικάνοι μηχανικοί έκαναν επίσης και ένα γεωλογικό τεστ για να σιγουρευτούν ότι όλες οι άλλες πέτρες ήταν ασφαλείς. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, τελικά, ξαναγέμισαν στις 25 Νοεμβρίου του 1969, όταν οι μηχανικοί ανατίναξαν το φράγμα τους. Το ιστορικό αυτό γεγονός είδαν πάνω από 2.500 άνθρωποι.