Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην όμορφη εκδήλωση, που έγινε στο χώρο «Deck» στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένος Πατρών. Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους ήταν βεβαίως εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μαζί με τις οικογένειές τους και φιλικά τους πρόσωπα. Τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ., που φρόντισαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κώστας Γιαννόπουλος, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευάγγελος Πασσάς, ο Πρ/νος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Θεόδωρος Μπαρής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πάτρας Ηρακλής Αγγελόπουλος, Νίκος Δελέγκος, Παναγιώτης Καραγιάννης και Αγαθή Ρογδάκη, ο Σχολικός Σύμβουλος Καλαβρύτων Φάνης Βαλμάς και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς. Την πίτα ευλόγησε ο π. Κανέλλος Φερτάκης, ως απεσταλμένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Σταυρογιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα, που μαστίζουν το δημόσιο σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά και έχουν να κάνουν κυρίως με τις πενιχρές επιχορηγήσεις, τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του πρώτου διδακτικού τριμήνου, την υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, τις αναξιοκρατικές επιλογές Δ/ντών εκπαίδευσης, την κομματικοποίηση της εκπαίδευσης, τις αναίτια προτεινόμενες συγχωνεύσεις σε σχολεία της Πάτρας και του Αιγίου, τον προσχηματικό διάλογο για την παιδεία κ.λπ. Αναφέρθηκε επίσης, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατεδαφίζει κάθε ίχνος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. Ζήτησε από όλους τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε εγρήγορση, να πορευτούν ενωμένοι και να πλαισιώνουν το σωματείο, ώστε να μην επιτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των απαιτήσεων των δανειστών μας.

Τέλος, το κομμάτι της πίτας που έκοψε το αφιέρωσε σε όλους τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου, που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους στις αίθουσες διδασκαλίας, παρά τις αντιξοότητες και την εγκατάλειψη του κράτους, προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο, που η ελληνική πολιτεία τους έχει αναθέσει. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δ/ντής του 45ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας Γιώργος Κίζηλης, στον οποίο κληρώθηκε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας.