Αγωνία για την Ντένια Παράσχη, την κοπέλα από την Ζάκυνθο που πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου και ήταν να μεταφερθεί μετά από μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στην Ζάκυνθο, σε εξειδικευμένη κλινική της Αμερικής.

Η Ντένια Παράσχη ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης για την Βοστώνη της Αμερικής, πετώντας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ο θεράπων γιατρός στο Ωνάσειο, όμως, αρνήθηκε να υπογράψει την διακομιδή της με αεροπλάνο στην Αμερική, εξαιτίας των προβλημάτων και την έλλειψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού (εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ) που δεν θα είχε η κοπέλα κατά την διάρκεια της πτήσης.

Παράλληλα, το Ωνάσειο έδωσε τη συγκατάθεση του στον γιατρό για να προχωρήσει εκεί στην επέμβαση που πρέπει να γίνει. Πάντως, το προγραμματισμένο ραντεβού για το νοσοκομείο της Βοστώνης στο οποίο ήταν να φιλοξενηθεί η κοπέλα είναι για την Πέμπτη, σε λίγες δηλαδή ώρες από σήμερα.

Η υπόθεση της έχει εξελιχτεί σε θρίλερ την ίδια ώρα που η κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο για να την βοηθήσουν στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην ζωή ήταν μεγάλη, δίνοντας ο καθένας ότι μπορεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα.

Η αγωνία όλων των εμπλεκομένων έχει φθάσει στο κατακόρυφο, ενώ από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια των ΗΠΑ έφθαναν συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης. Μένει να δούμε αν η μεταφορά της στην Αμερική, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναβλήθηκε για να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες, όταν βρεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός ή αν τελικά η επέμβαση γίνει στο Ωνάσειο.