Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Χίων της Πάτρας « Η Αγία Μαρκέλλα», κόπηκε το περασμένο Σάββατο η Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας διανθισμένη από τους εορταστικούς σκοπούς της Μπαντίνας του Δήμου υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ.Χρήστου Λούκα.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κ. Ευθαλία Χάχαλη- Κατσιγιάννη προλόγισε την εκδήλωση, υποδεχόμενη τους καλεσμένους και στην συνέχεια ο πρόεδρος Μιχάλης Κουκιάς έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του συλλόγουγια την χρονιά που πέρασε. Δόθηκε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο και μάλιστα στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Χίο για κάλυψη αναγκών των μεταναστών. Εν συνεχεία ο πατήρ Αιμίλιος Τσικνής, μέλος του Συλλόγου, ευλόγησε την πίτα και έδωσε ευχές για το 2016.

Το φλουρί της πίτας που αντιστοιχούσε στο βιβλίο του Χίωτη συγγραφέα Μακριδάκη «Ανάμισης τενεκές», κέρδισε η Μόνικα Λούκα μέλος της Μπαντίνας του Δήμου.