Οι δύο νέοι αποφάσισαν ότι το σκι στις πλαγιές του Val d'Isere στη Γαλλία, δεν τους ήταν αρκετό και έτσι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αλεξίπτωτα για να κάνουν σκι στις πλαγιές σε απίστευτες ταχύτητες έως 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο 27χρονος Sydney Cohen από τη Γαλλία έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς στο παρελθόν και έτσι, όταν επισκέφθηκε ένα από τα «πιο επικά» σημεία του κόσμου για σκι, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί προσθέτοντας ένα κομμάτι του ταλέντου του από την εμπειρία που έχει κάνοντας speedriding.

Ο ίδιος και ο 25χρονος φίλος του Theo Cerboneschi επίσης από τη Γαλλία έκαναν τέσσερα χρόνια προπόνηση στο αλεξίπτωτο πλαγιάς και στο σκι για να καταφέρουν το συγκεκριμένο εγχείρημα, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail που δημοσιεύει το βίντεο. Έτσι, όπως αναφέρει το newsbeast, «κατέβηκαν» την πλαγιά με αλεξίπτωτο φορώντας τα πέδιλα για το σκι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

O Sydney δήλωσε σχετικά: «Το Val d'Isere είναι ένα από τα πιο επικά μέρη στον κόσμο για να κάνει κανείς σκι, οπότε σκεφτήκαμε γιατί να μην το δοκιμάσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Το speedriding είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στον κόσμο και έκανα εξάσκηση για περίπου τέσσερα χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο που έπρεπε να είμαστε. Η εμπειρία του να κατεβαίνεις το βουνό σε τέτοια ταχύτητα ήταν πολύ πιο συγκλονιστική σε σχέση με το απλό σκι. Πρόσθεσε μια άλλη δυναμική σε αυτό». Σίγουρα όσοι ασχολούνται με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή σκι θα το καταλάβουν περισσότερα από έναν απλό θεατή.

Το Val d' Isere είναι ένας δημοφιλής προορισμός για σκι στις γαλλικές Άλπεις και η θέα κόβει την ανάσα. Φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Δείτε το μοναδικό βίντεο με το εγχείρημα των νεαρών το οποίο τράβηξε ο 25χρονος Theo Cerboneschi: