Η άποψη που επικρατεί, ακόμη και σήμερα, είναι ότι οι άντρες είναι αυτοί που είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν σεξ, σε αντίθεση με τις γυναίκες που συχνά βρίσκουν δικαιολογίες για να το αποφύγουν. Κι όμως, φαίνεται πως οι ρόλοι πλέον έχουν αντιστραφεί, και δικαιολογίες- όπως ο πονοκέφαλος- δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία, προς έκπληξη όλων, βρέθηκε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να αρνηθούν μια σεξουαλική πράξη, σε σύγκριση με τις γυναίκες. Πολλές φορές οι αιτίες που οδηγούν έναν άντρα να πει «όχι» στο σεξ φαίνεται να είναι ανεξάρτητες από την ελκυστικότητα της συντρόφου τους.

8 λόγοι που δεν θα επιδιώξει το σεξ εκείνος:

1.Δίνει βάση στην επαφή, όχι όμως τη σωματική

Κατ' αρχάς, υπάρχουν αρκετοί άντρες που δίνουν τόση σημασία στο συναίσθημα και την τρυφερότητα, ώστε τελικά η σχέση να καταλήγει να είναι κάπως «πλατωνική». Δίνουν, δηλαδή, ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία και τη "χημεία" που υπάρχει με τη σύντροφό τους και το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

2. Το άγχος της καθημερινότητας τον έχει απορροφήσει

Η διάθεση και η επιθυμία του μπορεί εύκολα να επηρεαστεί αρνητικά από το έντονο άγχος που βιώνει. Η κούραση και το άγχος αυτό συνδέονται με τις προσωπικές, επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις. Περνά πολύ χρόνο στη δουλειά, καταναλώνοντας πολλή ενέργεια, με αποτέλεσμα να εξουθενώνεται σωματικά και ψυχολογικά. Συχνά φέρνει τα ζητήματα της δουλειάς στο σπίτι και συνεπώς στο κρεβάτι , κάνοντας το σεξ να φαίνεται σαν μια διεκπεραιωτική πράξη, που "πρέπει" να γίνει.

3. Το σώμα του είναι το εμπόδιο

Η επιθυμία για σεξ επηρεάζεται άμεσα και από τη σωματική υγεία. Η ύπαρξη μιας ασθένειας μπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση σημαντικά. Δε αναφερόμαστε απαραίτητα σε μια σοβαρή πάθηση. Ακόμα και μια ίωση μπορεί να επιφέρει σωματική εξάντληση, καθιστώντας έναν άντρα αδύναμο να εμπλακεί σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η λήψη φαρμάκων, μπορεί να υπάρξει έντονα μειωμένη επιθυμία λόγω των παρενεργειών.

4. Ένα σεξουαλικό πρόβλημα

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα σεξουαλικά προβλήματα, τα οποία συναντάμε συχνά. Πολλές φορές, ένας άντρας που αντιμετωπίζει σεξουαλικό πρόβλημα αποφεύγει την ερωτική επαφή, γιατί βιώνει έντονα το άγχος επίδοσης ή γιατί απλά δεν θέλει να μάθει η (νέα) σύντροφός του πως αντιμετωπίζει δυσκολία με τη στύση του.  Ίσως ακόμα να μην θέλει να πάρει μία ακόμη κακή κριτική από την σύντροφό του για την πρόωρη εκσπερμάτισή του. Αυτό με τη σειρά του φέρνει δυσαρέσκεια στη σύντροφο, δημιουργώντας του έτσι ένα επιπλέον άγχος, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

5. Δεν νιώθει πως είναι ο "κυνηγός"

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και η αλλαγή των ρόλων στο σεξ, με τη γυναίκα να έχει γίνει πιο ενεργητική και με πολλές εμπειρίες. Πλέον, η γυναίκα ξέρει τι θέλει στο σεξ και το διεκδικεί. Έτσι, παίρνει πρωτοβουλίες και συχνά μπορεί να γίνει πιο επιθετική, γεγονός που μπορεί να μπλοκάρει πολλούς άντρες. Κάποιους τους ελκύει ιδιαίτερα αυτός ο τύπος γυναίκας, ενώ κάποιους άλλους τους φοβίζει και τους τρομάζει με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι δεν θα μπορέσουν είτε να την ικανοποιήσουν, είτε να αποδώσουν, καταλήγοντας στην αποφυγή του σεξ.

6. Έχει βαρεθεί

Η γνωστή σε όλους μας "ρουτίνα" είναι άλλος ένας παράγοντας που μπορεί επηρεάσει άμεσα την ερωτική επιθυμία ενός άντρα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια μακροχρόνια σχέση, η επανάληψη των ίδιων παραστάσεων και εικόνων, η έλλειψη φαντασίας κάνουν πολλές φορές το σεξ διεκπεραιωτικό. Έτσι, σταδιακά ένας άντρας κάνει σεξ γιατί πρέπει και όχι γιατί θέλει, με αποτέλεσμα να χάνει το ενδιαφέρον του.

7. Η εικόνα που έχει για τον εαυτό του και την εμφάνισή του

Υπάρχει γενικότερα η πεποίθηση ότι η εικόνα του εαυτού και η έλλειψη αυτοπεποίθησης επηρεάζει αποκλειστικά τις γυναίκες στον τομέα του σεξ. Κι όμως, η αρνητική εικόνα του εαυτού επηρεάζει εξίσου και τους άντρες. Αν. λοιπόν, ένας άντρας δε νιώθει καλά με τον εαυτό του, για διάφορους λόγους, δεν αισθάνεται και σεξουαλικά ελκυστικός, γεγονός που μειώνει ιδιαίτερα την ερωτική του επιθυμία.

8. Αποφεύγει το σεξ, όπως αποφεύγει τη σχέση σας

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την Αγγελική Τζάνου για το joytv, που μπορεί να υπάρχουν σε μια σχέση, αντανακλώνται στο σεξ. Όταν υπάρχουν έντονες συγκρούσεις, θυμός, αρνητικά συναισθήματα, η απόσυρση από το σεξ έρχεται σχεδόν φυσικά. Αυτά σχετίζονται άμεσα με μια ελλιπή ή διαταραγμένη επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, που δημιουργεί και επιδεινώνει τα προβλήματα. Το σημαντικό για ένα ζευγάρι είναι να προσπαθήσει να χτίσει ή να διορθώσει μια ταραγμένη επικοινωνία και όλα τα παραπάνω να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και όχι τσακωμού. Όταν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, μπορεί να συζητηθεί ειλικρινώς τόσο το σεξουαλικό πρόβλημα που έχει προκύψει, όσο και οι αιτίες του, ώστε να μπορέσουν οι δύο σύντροφοι να βρουν την καλύτερη λύση.

Είτε είσαι η γυναίκα που διάβασες αυτό το άρθρο για να καταλάβεις εκείνον, είτε είσαι ο άντρας που ήθελες να δεις τι σου συμβαίνει και αν το έχουν κι άλλοι αυτό, έχε στο νου σου πως και οι δύο ενδιαφέρεστε για τη σεξουαλική σας δραστηριότητα και το πρώτο βήμα είναι να δείξετε στον άλλον πως δεν είστε αδιάφοροι απλά... δεν ξέρετε. Αναζητήστε μαζί τι φταίει και αν κολλήσετε στη λύση, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του ειδικού!