Παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων αρχών της περιοχής και φίλων που χρόνια τώρα στηρίζουν το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδη  η οποία τόνισε ότι ο Σύλλογος αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα και διαθέτει γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις.  

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» αναφέρθηκε στο «Σπίτι των Παιδιών» όπου φιλοξενούνται  εντελώς δωρεάν παιδιά από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Τα τελευταία χρόνια η ΦΛΟΓΑ έχει  δαπανήσει πάνω από  4.000.000 € σε ιατρικό εξοπλισμό, ανακαινίσεις τμημάτων, χρηματοδότηση εξειδικευμένων ιατρικού προσωπικού κ.α.. Διαθέτει κοινωνικό ταμείο για τις οικογένειες, εφαρμόζει πρόγραμμα κατ οίκον νοσηλείας. Ιδιαίτερα κάλεσε τους εκπροσώπους της πολιτείας που ήταν παρόντες να πιέσουν για προσλήψεις γιατρών. Η «ΦΛΟΓΑ» αυτή τη στιγμή πληρώνει από το ταμείο της  τη μισθοδοσία 10 γιατρών για τα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Είμαστε μια χούφτα γονείς με μοναδικούς πόρους τις προσφορές ευαισθητοποιημένων φίλων και φορέων. Η αγκαλιά της Φλόγας είναι πολύτιμη  γι αυτούς που την έχουν ανάγκη την ώρα που την έχουν ανάγκη».

Ανταμοιβή των γονιών και των εθελοντών του Συλλόγου είναι η ολοκλήρωση της θεραπείας και η πρόοδος των παιδιών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τασία Παπαϊωάννου «η πολυμελής οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ», το 2015  μοιράστηκε πολλές λύπες και πολλές χαρές. Λύπες γιατί βιώσαμε την απώλεια κάποιων παιδιών μας που έχασαν τη δύσκολη αλλά και χαρές που μας πρόσφεραν τα παιδιά μας που βγήκαν νικητές. Φέτος ζήσαμε δύο μεγάλες χαρές. Την επιτυχία του Γιάννη μας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την αποφοίτηση της Μαρίας μας από το Τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας. Μάλιστα για τη Μαρία αυτό είναι το δεύτερο πτυχίο της καθώς έχει πάρει και της Αρχαιολογίας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν άνθρωποι που στηρίζουν διαχρονικά το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ». Συγκεκριμένα ο κ. Αντώνης Γεωργούσης του φροντιστηρίου «Νετρίνο» και η  κ. Σταματία Μαράτου του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες» που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά του Συλλόγου, η οικογένεια Αριστείδη Τίγκα που καλύπτει δωρεάν ηχητικά όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, την μεταφορική εταιρεία Θεόφιλου και Ιωάννη Καϊμακά που μεταφέρουν δωρεάν ότι χρειαστεί ο Σύλλογος, την οικογένεια Γιαννάτου ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Patras Palace» που διαθέτουν δωρεάν την αίθουσα για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Επίσης η διοίκηση του Συλλόγου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την πολύπλευρη στήριξή της στην οικογένεια Χρήστου και Σούλας Γιαννοπούλου. Επίσης στους κ. Γκίκα και Γιάνναρο του ανθοπωλείου «ΑΝΕΜΩΝΗ», στην Ελισάβετ και τον Παναγιώτη Ανθόπουλο που καλύπτουν δωρεάν φωτογραφικά  όλες τις εκδηλώσεις, το κηροπλαστείο των αδελφών Δημήτρη και Γιώργου Αβράμη, τους επιχειρηματίες Χάρη Τσιμάρα και Κωνσταντίνο Μπακαλάρο. Τέλος την  Ηγουμένη Μαριάμ της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μπάλλα  όπως και τις υπόλοιπες αδελφές της Μονής, οι οποίες στηρίζουν το Σύλλογο πολύπλευρα.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής Άγγελός Τσιγκρής, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Ελένη Μπιρλή, ο προϊστάμενος επιστημονικής καθοδήγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπαρής, η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου, ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Π.Γ.Ν.Π. Γαβριήλ Δημητρίου οι γιατροί που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ»: Νατάσα Βαρβαρήγου, Βασιλική Βλάχα, Ασπασία Ρηγοπούλου και Ιωάννης Γαννακόπουλος, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί της πόλης καθώς και εκπρόσωποι του ΕΕΣ, της Αντικαρκινικής Εταιρείας, του Αγκαλιάζω, της Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας, της ΜΕΡΙΜΝΑΣ και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

  1. Από αριστερά διακρίνονται οι: Ελισάβετ Κανελλοπούλου, Ελισάβετ Σπυροπούλου, Φωφώ Κανελλοπούλου, Κική και  Ηλίας Ζαφείρης, Ιωάννης Μεσμπούρης και Λία Μάγνη  
  2. Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, Κωνσταντίνος  Χρυσανθόπουλος , Βασιλική Βλάχα με το σύζυγό της, Ιωάννης Γιαννακόπουλος και Θεόδωρος Μπαρής
  3. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο καθηγητής αγγλικής γλώσσας Κωνσταντίνος Κάτελας μαζί με μαθητές του παρέδωσαν στην πρόεδρο της ΦΛΟΓΑΣ τον κουμπαρά με τα χρήματα που είχαν μαζέψει από τα κάλαντα που είπαν στα χωριά Βασιλικό, Φαρραί, ίσωμα και Δαφνούλα
  4. Αντώνης Γεωργούσης (φροντιστήριο «Νετρίνο») με την κ. Μαρία Τρυφωνίδη
  5. Σταματία Μαράτου (Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες»), Τασία Παπαϊωάννου, Μαρία Τρυφωνίδη και Κική Ζαφείρη
  6. Θεόφιλος Καϊμακάς Μαρία Τρυφωνίδη
  7. Κική Ζαφείρη, Μαρίνα Ριζογιάννη, Μαρία Τρυφωνίδη, Βίλλυ Φωτοπούλου, Τασία Παπαϊωάννου, Σούλα Γιαννοπούλου, Τάκης Χρονάς, Ντίνα Παντελή και Ράνια Σπυροπούλου
  8. Η Τασία Παπαϊωάννου με τον Απόστολο Κατσιφάρα που βρίσκεται πάντα δίπλα στη «ΦΛΟΓΑ» και στηρίζει το έργο της.