Με επιτυχία στέφθηκε η κοπή της πίτας του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 7/2 στο κατάμεστο γήπεδο του Απόλλωνα στη Περιβόλα.

Πάνω από 4000 παρευρισκόμενοι έδωσαν το παρών σε μία χορευτική πανδαισία από τουλάχιστον 1200 χορευτές.


Στην όμορφη αυτή γιορτή παρουσιάστηκαν χοροί απ΄ όλη την Ελλάδα, παλιές και νέες χορογραφίες με την κοπή να πραγματοποιείται στην μέση της εκδήλωσης και όχι στην αρχή όπως άλλες χρονιές.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης μαζί με όλους τους δασκάλους του Χορευτικού.


Ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την έλλειψη που παρατηρείται στην συντήρηση των χώρων που στεγάζεται το χορευτικό καθώς ο εξαερισμός στον 7ο όροφο στο μέγαρο Λόγου & Τέχνης έχει χαλάσει ενώ το παρκέ στην αίθουσα στο λιμάνι είναι σχεδόν κατεστραμμένο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον τομέα της καθαριότητας αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι χορευτές είναι αυτοί που επιμελούνται της υγιεινής των αιθουσών ελέω απουσίας των καθαριστριών.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων έδωσε τα συγχαρητήρια του στο χορευτικό για την μεγάλη δουλειά που γίνεται μέσω του εθελοντισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας ενώ δήλωσε πως σαν Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την προσπάθεια αυτών των παιδιών που μάχονται για την διατήρηση του πολιτισμού μας.


Το πρόγραμμα καθήλωσε τους θεατές με τις γρήγορες εναλλαγές του παρουσιάζοντας χορούς από τα παιδικά τμήματα, τα αρχάρια, τα ψυχαγωγίας μέχρι τα μεσαία και τα παλαιά.


patrasevents.gr - Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πατρέων - Τραμπανιστός

Σύνθημά και επιδίωξη δασκάλων και στελεχών είναι μέσω του λαϊκού μας χορού ένα δάκρυ λιγότερο για όλους και όπως ο λαϊκός ποιητής Ρίτσος λέει «όποιος γλυτώνει έναν άνθρωπο από ένα δάκρυ, υψώνει ένα μέτρο το μπόι της ανθρωπότητας».


Την επιμέλεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης την είχε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ενώ οι χορευτές με το αστείρευτο κέφι τους, την διάθεση και την αγάπη που έχουν για το χορό, έδειξαν ότι η ζωή είναι πάνω από όλα... κίνηση αφήνοντας στο κοινό για άλλη μία φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και του χρόνου!


Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Βόντα για το patrasevents.gr