Αν έχεις βρεθεί και εσύ στην ίδια θέση του να βγαίνεις και να μιλάς με κάποιον, ο οποίος εν τέλει δεν θέλει σχέση, μην αναρωτιέσαι άλλο.

Οι παρακάτω λόγοι θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο του γιατί δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σου.

Για αυτούς δέσμευση = μεγαλώνω

Το να δεσμεύεται ένας άντρας σημαίνει πως ωριμάζει πράγμα που στους περισσότερους κακοφαίνεται μία τέτοια ιδέα.

Δεν βλέπει κάτι άλλο πέρα από την δουλειά του

Κι όμως ο υπέρμετρος ανταγωνισμός και η επιθυμία κάθε άντρα να είναι αναγνωρίσιμος στον τομέα του, τον κάνει να βλέπει την σχέση ως μία υποχρέωση.

Υπάρχει κάποια άλλη

Είναι δύσκολο για έναν άντρα να δεσμευτεί με μία γυναίκα, αν σκέφτεται άλλη. Οπότε μην αποκλείεις και αυτό το ενδεχόμενο.

Έχει «προηγούμενα»

Το σενάριο να την έχει πατήσει (και συνεπώς πληγωθεί άσχημα) από προηγούμενη σχέση, μπορεί να είναι η αίτια που έχει βάλει βέτο στο κεφάλαιο σχέση.

Φοβάται

Κι όμως, σύμφωνα με το iefimerida, οι άντρες μπορούν να γίνουν πολύ ανασφαλείς σε αυτά τα ζητήματα. Το να δεσμευτούν γι' αυτούς είναι ρίσκο και γνωρίζουν καλά πως αν το πάρουν θα πρέπει να σπαταλήσουν ενέργεια, χρόνο, εμπειρίες και ελπίδες σε αυτό.

Όλοι οι φίλοι του είναι δεσμευμένοι

Κι όμως αν οι κολλητοί έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, δεν σημαίνει πως θέλει κι αυτός να μπει στο γκρουπ. Ίσα ίσα, όταν συνηθίζεις να βλέπεις πως λειτουργεί ένα άτομο που ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά, τότε το πιο πιθανό είναι να μην σ' αρέσει η αλλαγή του πριν και μετα (ειδικά όταν περάσει το πρώτο στάδιο του έρωτα).

Θέλει μόνο σεξ

Η πιο πιθανή περίπτωση για έναν άντρα που σου μιλάει, σε βλέπει και γενικά κρατάτε επικοινωνία, αλλά δεν θέλει περαιτέρω πάρε δώσε μαζί σου, είναι μάλλον το σεξ. Βέβαια συνήθως δεν είναι ο μοναδικός λόγος, αλλά είναι ο πιο σημαντικός.

Δεν του αρέσεις αρκετά

Η όπως λέει και ο τίτλος γνωστής σειράς « He's not into you». Βέβαια δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, αρκεί να το κάνουμε σαφές από την αρχή. Αν ο ίδιος δεν το κάνει, τότε πολύ απλά δεν θέλει να μείνει -εντελώς- μόνος.

Θέλει λίγο χρόνο

Δεν θα τον περιμένεις μία ζωή φυσικά, αλλά αν τον θέλεις πολύ, δώσε του γόνιμο έδαφος για να σκεφτεί. Αν χρειαστεί κιόλας απομακρύνσου διακριτικά για λίγο, έτσι θα καταλάβει γρηγορότερα.

Θέλει απλά να παίξει και αλλού

Ο γνωστός player, δηλαδή αυτός που έχει πάντα γεμάτο κατάλογο, ζει για να κυκλοφορεί ανάμεσα σε γυναίκες και για κάποιο λόγο είναι πάντα πολύ πιστευτός και ψεύτης.