Με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων Παύλο Στάμο, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορύπανση. Παρών στην συνάντηση και ο αρμόδιος Διευθυντής για θέματα χορήγησης αδειών μουσικής Βασίλης Τσιγάρας,  καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο κ. Στάμος έδειξε μεγάλη προθυμία να συζητήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ένα ήρεμο και πολιτισμένο περιβάλλον για τους συνδημότες που διαμένουν κοντά στις εστίες ηχορύπανσης και υπήρξε ταύτιση απόψεων για την αναγκαιότητα λήψης αμέσων μέτρων αντιμετώπισης.

Επισημάνθηκε η αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Υγείας της Περιφέρειας διότι μόνο μετά από γνωμοδότηση της χορηγούνται νέες άδειες, καθώς και της Αστυνομίας η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να επιβάλει μέτρα.

Τέλος συμφωνήθηκε όπως με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, Αστυνομία, Υγειονομικό, Δίκτυο Φορέων) για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μέσα στους στόχους της συνάντησης θα είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος που προέρχεται από τη μη συνεννόηση των εμπλεκομένων αρχών, την οποία εκμεταλλεύονται οι παρανομούντες για να αποφεύγουν τις συνέπειες της εφαρμογής των νόμων.