Οι νύφες όλου του κόσμου ξέρουν πως σε έναν γάμο, το νυφικό είναι εκείνο που πρωταγωνιστεί.

Σε πολλές χώρες, το νυφικό δεν είναι ένα απλό άσπρο φόρεμα, αλλά ένα σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με το iefimerida, το χρώμα, το σχήμα, όλες οι λεπτομέρειες είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τα έθιμα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Οι παραδόσεις ανά τον κόσμο διαφέρουν, ωστόσο, είναι εντυπωσιακές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα νυφικά περιοχών του πλανήτη:

Πριν η Τουρκάλα νύφη φύγει από το σπίτι του πατέρα της για την τελετή του γάμου, ο αδελφός ή ο θείος της της δένει μια κόκκινη κορδέλα γύρω από τη μέση. Το χρώμα συμβολίζει την τύχη, την ευτυχία και τη σεξουαλικότητα.


Σε γάμο στο Ρίμπνοβο της Βουλγαρίας, η νύφη βάφει με λευκή μπογιά το πρόσωπό της, με τα πεθερικά και άλλες γυναίκες να το διακοσμούν με πολύχρωμες πούλιες. Το έθιμο χρονολογείται αιώνες και είναι ορόσημο της τελετής δύο ημερών.


Στη Σρι Λάνκα, η νύφη συνδυάζει ανατολή και δύση, φορώντας βαριά κεντήματα από μετάξι και ευρωπαϊκά πέπλα. Τα κοσμήματά της περιλαμβάνουν μονό αριθμό πολύτιμων λίθων, οι οποίοι θεωρούνται ευοίωνοι.


Σύμφωνα με τον Tznius, εβραϊκό οδηγό σεμνότητας, η υπέρ-ορθόδοξη νύφη φοράει φαρδύ φόρεμα που καλύπτει τα πάντα. Συνήθως είναι δαντελένιο και φτάνει μέχρι το πάτωμα.


Μια παραδοσιακή νύφη στο Τατζικιστάν φοράει ένα απλό λευκό νυφικό πάνω από ένα παντελόνι. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία μπορεί να διαρκέσει και μέρες, μπορεί να αλλάξει αντίστοιχες ποδιές.


Περισσότερα από 8.000 κατοικημένα νησιά απαρτίζουν την Ινδονησία με την ενδυμασία της νύφης να διαφέρει ανά περιοχή. Οι περισσότερες νύφες προτιμούν φορέματα σε έντονα χρώματα με βαριά κεντήματα.


Βαθύ κόκκινο, ροζ, μοβ, είναι ορισμένα από τα χρώματα, που επιλέγει η νύφη του Πακιστάν την ημέρα του γάμου της. Ορισμένα ζευγάρια τοποθετούν γιρλάντες ο ένας πίσω από τον άλλον, ως σύμβολο αγάπης και αποδοχής.


Στη Νουβία, η νύφη φοράει τρία πέπλα: ένα χρωματιστό πάνω από το κεφάλι της, ένα διάφανο στο πρόσωπό της και ένα βαρύ λευκό, που κρύβει το κεφάλι της.


Η γαμήλια ενδυμασία στην Ερυθραία περιλαμβάνει σκουρόχρωμες κορώνες, βελούδο και ρόμπες σε μοβ και χρυσό.


Η ημέρα πριν από έναν θιβετιανό γάμο, ο γαμπρός δίνει στη νύφη το νυφικό και κοσμήματα, τα οποία έχουν ένα κόσμημα κεφαλής, ασημένια κομμάτια ή ένα φυλαχτό, μεταλλικό άγαλμα του Βούδα.