Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 50χρονος εργάτης Γιώργος Κωσιμήδας, στην εντατική του ΚΑΤ στην Αθήνα.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από έκρηξη που έγινε σε δεξαμενή στο πυρηνελαιουργείο στην ΒΙΠΕ Πατρών.  Σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ζητά να χυθεί άπλετο φως στη υπόθεση και να διερευνηθούν όλα τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό περιστατικό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τη βαθιά του λύπη που άλλος ένας συνάδελφος υπέστη σοβαρό εργατικό ατύχημα, ύστερα από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 7:05 π.μ. στις 2/2/2016 κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Πρόκειται για τον συνάδελφο Κωσιμήδα Γεώργιο, εργαζόμενο στο πυρηνελαιουργείο Κουραμάνη στη ΒΙΠΕ Πατρών. Η κατάσταση του συναδέλφου είναι πολύ σοβαρή. Νοσηλεύεται στην εντατική του ΚΑΤ Αθηνών, αφού πρώτα στο 409 Νοσοκομείο έκανε τραχειοστομία.

Ύστερα από επικοινωνία της Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, κας Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου με την οικογένεια του εργαζόμενου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη αυτό το θλιβερό περιστατικό και εάν η επιχείρηση πληρούσε τις προϋποθέσεις Υγιεινής και Ασφάλειας, πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας κλπ διασφαλίζοντας την ανθρώπινη ζωή στην εργασία».