Οι selfies είναι το νέο φαινόμενο των καιρών που κατακλύζει τα social media σε όλο τον κόσμο. Μήπως όμως καταστρέφουν τη σχέση σας; Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλώριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν μια ομάδα νέων αντρών και γυναικών που είχαν τη συνήθεια να ανεβάζουν selfies στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Αντιπαρέβαλαν τη συχνότητα με την οποία ανέβαζαν selfies με τις απαντήσεις τους σχετικά με την προσωπική τους σχέση και την προσωπική τους ζωή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι ανεβάζουν πολλές selfies έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια για το σώμα τους και την εμφάνιση τους.
Παράλληλα όμως ανέφεραν και περισσότερες διαφωνίες, τσακωμούς και περισσότερη ένταση και ανταγωνιστικότητα με τον σύντροφο τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Jessica Ridgway εξηγεί πως όταν ένας από τους δυο συντρόφους βάζει πολλές selfies στα social media τότε ο άλλος μπορεί να αισθάνεται ζήλια ή ότι απειλείται από άλλους επίδοξους κατακτητές του συντρόφου του.
Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε γκρίνια, τσακωμούς, απιστία και τελικά ακόμα και τον χωρισμό.

Βέβαια, όπως εξηγούν οι ερευνητές μπορεί να μην είναι η ίδια η συνήθεια των selfies που οδηγεί στον χωρισμό αλλά το στοιχείο του ναρκισσισμού που κρύβει αυτή η συνήθεια και που μπορεί να υπάρχει και σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας.