Ξανθά μακριά μαλλιά, γαλάζια μάτια και αψεγάδιαστο σώμα. Αυτή ήταν η εικόνα της Barbie μέχρι σήμερα. Η διάσημη κούκλα αλλάζει σελίδα και αρέσει.

Η νέα της μορφή έχει διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικό χρώμα δέρματος, άλλα μαλλιά και μάτια και το κυριότερο άλλο σωματότυπο. Η Barbie αποκτά ανθρώπινη μορφή και μεταμορφώνεται σε όλους τους τύπους γυναικών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αλλαγή. Αυτές οι νέες κούκλες αντιπροσωπεύουν μια γραμμή που αντικατοπτρίζει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό που βλέπουν γύρω τους τα κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο- η ποικιλία στο σωματότυπο, στους τόνους του δέρματος και στο στιλ τους επιτρέπει πλέον να βρουν εκείνη την κούκλα που πραγματικά τους ταιριάζει», λέει η Evelyn Mazzocco, επικεφαλής του τμήματος για τις Barbie.

«Επρεπε να ταιριάξει με την εποχή», ήταν το σχόλιο του ο Richard Dickson, πρόεδρος της Mattel στο περιοδικό Time.


Η νέα εκδοχή της διάσημης κούκλας, σύμφωνα με το iefimerida, κυκλοφορεί σε 4 διαφορετικούς σωματότυπους, 22 διαφορετικά χρώματα ματιών, 24 είδη μαλλιών. Οι κούκλες βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στο site της εταιρείας, ενώ την άνοιξη θα βρεθεί και στα καταστήματα.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη προς τα κορίτσια και τους γονείς, η κούκλα να αντανακλά μια ευρύτερη άποψη για την ομορφιά», τονίζει η Evelyn Mazzocco.