Η ομορφιά μιας γυναίκας ''μετριέται'' από την εξωτερική της εμφάνιση, όμως το στιλ της έχει να κάνει με τον εσωτερικό της κόσμο. Κι ενώ όλες οι γυναίκες προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις της μόδας και να μιμηθούμε τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς, λίγες ρισκάρουμε προκειμένου να παραμείνουμε αληθινές στο στιλ μας. Τα μαλλιά μας , για παράδειγμα, που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά μας δύσκολα τα αλλάζουμε, τα κόβουμε, τα βάφουμε. Συνήθως προσπαθούμε υποσυνείδητα να ανταποκριθούμε στα γούστα των άλλων, του κομμωτή ή του φίλου μας.

Πόσες γυναίκες έχεις δεις το δρόμο με pixie crop κούρεμα, με long bob ή με κοντό αγορίστικο haircut; Οι γυναίκες φοβόμαστε να κάνουμε κάτι ακραίο –που εντούτοις μας αντιπροσωπεύει- γιατί θέλουμε να αρέσουμε και να είμαστε ‘φυσιολογικές’, αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άντρες προτιμούν μόνο τα μακριά μαλλιά με τις κυματιστές μπούκλες ενώ μόλις το 6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν σέξι τις γυναίκες με πιο κοντά μαλλιά.

Τα μακριά μαλλιά θεωρούνταν από πάντα πρότυπο ομορφιάς και φαίνεται ότι τα γούστα των σύγχρονων αντρών δεν έχουν αλλάξει. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Huffington Post η ειδικός στα μαλλιά Lucinda Ellery «τα μακριά μαλλιά είναι ένα σύμβολο θηλυκότητας. Το μήκος και η ποιότητα των μαλλιών είναι μια ένδειξη νεότητας και υγείας», για αυτό οι άντρες δηλώνουν με τη σειρά τους ότι λατρεύουν να παίζουν με τα μαλλιά των κοριτσιών τους!

Τα κοντά μαλλιά, από την άλλη, όπως τα πρώτο-λάνσαρε η Twiggy, δείχνουν μια γυναίκα δυναμική, με ανδρόγυνο σεξαπίλ που ξέρει τι θέλει και δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη των άλλων. Σύμφωνα με την Joan Juliet Buck, δημοσιογράφο στη Vogue, τα κοντά μαλλιά «μετατρέπουν την θηλυκότητα σε στιλ. Τα κοντά μαλλιά κάνουν τους άλλους ανθρώπους να πιστεύουν ότι έχεις καλή κατανομή προσώπου, αποφασιστικότητα και ξέρεις τι θέλεις. Το πρόσωπό σου δεν είναι πια μια επίπεδη οθόνη που καλύπτεται από μια κουρτίνα» κι αυτό μερικές φορές τρομάζει τους άντρες!