Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας θέλει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων, δεκάδες μαθητές σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, “τουρτουρίζουν” από το κρύο.

Η έλλειψη θέρμανσης αποτελεί πλέον κοινό χαρακτηριστικό στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, είτε αυτά είναι δημοτικά στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε αυτά είναι γυμνάσια και λύκεια.

Η κακή κατάσταση που υπάρχει στα περισσότερα σχολικά κτίρια της Πάτρας, τα οποία είναι παλιά και έχουν φθαρεί από τον χρόνο, σε συνδυασμό με την έλλειψη χρημάτων που χαρακτηρίζει τα σχολεία, εξαιτίας των περικοπών που έχουν φέρει τα μνημόνια στην παιδεία, έχει αναγκάσει τους μαθητές να κάνουν μάθημα με τα μπουφάν και τα κασκόλ τους.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, μάλιστα, που δεν μπορούν να υποφέρουν και τόσο το κρύο που έκανε αυτές τις μέρες διαμαρτύρονταν στους γονείς τους και σε ορισμένα από αυτά τα σχολεία το θέμα έφτασε και στους συλλόγους γονέων.

Οι δασκάλοι και οι καθηγητές από την πλευρά τους σηκώνουν τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας πάντως ότι βάζουν καλοριφέρ, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπάρχουν τα περιθώρια για περισσότερη θέρμανση.

Έτσι, μέχρι να ζεσταθούν τα καλοριφέρ και να πάει η θέρμανση στις σχολικές αίθουσες, τα κλείνουν. Γονιός μαθητή, σε σχολείο της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άντεξε.

Πήγε μαζί με το παιδί του στο σχολείο, έχοντας πάρει μία θερμαινόμενη σόμπα την οποία και άφησε στην τάξη που έκανε μάθημα ο γιος του, προκειμένου να ζεσταθεί αυτός, αλλά και οι συμμαθητές του. Καταλαβαίνετε τι έγινε από τα υπόλοιπα παιδιά που τον επευφημούσαν, αλλά και από τον δάσκαλο που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του...