Πολιτικό χρώμα έχει πάρει σε ένα μεγάλο βαθμό το θέμα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το όλο θέμα παίρνει μία πολιτική διάσταση που ξεκινά από την κόντρα μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, σε κάθε επίπεδο που φαίνεται ότι έχει φτάσει στο “κόκκινο”. Η τελετή έναρξης απλά είναι η αφορμή (χωρίς βέβαια η κόντρα να σταματάει εκεί), με τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν τον έντονο προβληματισμό τους για την τελετή και την πορεία του καρναβαλιού και του ΚΚΕ (της δημοτικής αρχής) να υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση ήταν αξιοπρεπέστατη και ότι η όλη κριτική που έχει γίνει ξεκινά από... κομματική βάση.

Χαρακτηριστικό της κόντρας αυτής ήταν η διαμάχη που προέκυψε μεταξύ του συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου, Στάθη Κεραμιδά και του δημοτικού συμβούλου και μέλους της ΡΑΠ, Ηλία Γρηγόρη. Το άρθρο του πρώτου που είχε ως στόχο τον δεύτερο, κατηγορώντας τον για την πρόταση που είχε κάνει να αναλάβουν το καρναβάλι ιδιώτες άναψε φωτιές. 

Ο κ. Γρηγόρης ανταπάντησε ότι "δεν μπορεί να βαφτίζουν την ανικανότητα ιδεολογία", και έτσι οι δύο Πατρινοί αρπάχτηκαν στο facebook το οποίο πήρε “φωτιά” από τους διαλόγους τους. Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Γρηγόρης ήταν για ένα διάστημα πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού επί Δημαρχίας, Γιάννη Δημαρά. Πάντως, οι δύο άνδρες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς, όπως φάνηκε από τους διαλόγους τους για να αντιπαρατεθούν, πολιτικά...