Προβληματισμός υπάρχει από τους καλλιτέχνες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εν όψει του καρναβαλιού για την πορεία των προετοιμασιών για το Πατρινό Καρναβάλι.

Βρισκόμαστε ήδη στην περίοδο του καρναβαλιού και οι εργασίες για να είναι όλα έτοιμα πηγαίνουν με αργούς ρυθμούς, εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων που υπάρχουν, αλλά και της δυσχερής οικονομικής θέσης όπου βρίσκεται ο Καρναβαλικός Οργανισμός.

Ορισμένοι πάντως μιλούν για συστηματική υποβάθμιση του καρναβαλικού εργαστηρίου, υποβάθμιση που δεν οφείλεται απλά και μόνο σε οικονομικούς λόγους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι καλλιτέχνες του εργαστηρίου και του Πατρινού Καρναβαλιού είχαν φτιάξει την περίοδο των Χριστουγέννων χιονάνθρωπους και Αϊ Βασίληδες στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης.

Κατασκευές που θα φιλοξενούνταν σε χριστιγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα γίνονταν στην Πάτρα, με τους δημιουργούς τους να βάζουν αγάπη και μεράκι, προκειμένου να τις ετοιμάσουν. Όμως, όταν ετοιμάστηκαν οι κατασκευές αυτές έμειναν "παροπλισμένες", καθώς κανείς δεν τις μετέφερε στο κέντρο της Πάτρας, αφού όπως τους είπαν δεν έβρισκαν φορτηγό...

Δείτε ορισμένες από τις κατασκευές αυτές: