Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας διαρκεί 20 ολόκληρες ημέρες, από 01 – 20 Μαρτίου! Εκεί ο κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να προωθήσει μέσω της προσωπικής του σελίδας από το facebook or twitter το «vote» υπέρ του μέσω:


- Προσωπικού του link συμμετοχής στο be the one … πχ: http://www.betheone.gr/el/dj/263/VΚ/
- Μέσω προωθητικών facebook covers που θα στείλει στον κάθε υποψήφιο το Be The One!
To fan club, φίλοι, κολλητοί, συνεργαζόμενα bars, café & clubs του υποψηφίου, μπαίνουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Πως; Μα φυσικά μέσω της διασύνδεσης του official web site www.betheone.gr και του facebook των χρηστών, με την παρακάτω διαδικασία:


Ο χρήστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου από το προσωπικό του facebook account. Για να τη δώσει στον επιθυμητό του υποψήφιο:
- Μπαίνει στο www.betheone.gr και βρίσκει αλφαβητικά (ή με find tab) τη συμμετοχή της προτίμησης του
- Κάνει αναγκαστικά LIKE στo facebook page του be the one (https://www.facebook.com/BeTheOne.gr/)
- Είτε μπαίνει εσωτερικά για να δει, διαβάσει πληροφορίες, να ακούσει και να κάνει vote τη συμμετοχή του φίλου του DJ, είτε ψηφίζει από τη κεντρική σελίδα με όλα τα DJ members, πατώντας το κουμπί vote (ψήφος).

Εκεί η εφαρμογή του Be The One site ζητά την πρόσβαση διασύνδεσης του με το facebook account σας για να δώσει την ψήφο σας, στο επιθυμητό σας πρόσωπο!


Η βαρύτητα των ψήφων είναι σημαντική, όσες περισσότερες – τόσο το καλύτερο – για την συμμετοχή των υποψηφίων, αφού αυτές είναι που θα τον φέρουν σε μια Χ θέση στην κατάταξη κοινού – που έχει 50% εμβέλεια στη τελική βαθμολογία, που ενσωματώνει ένα υπόλοιπο 50% από τις ψήφους των DJ coaches και της παραγωγής του Be The One που έχουν δει και αξιολογήσει τις συμμετοχές, έτσι όπως αναλυτικά περιγράφεται με πίνακα συνάρτησης στο http://www.betheone.gr/el/diadikasia-diagonismoy/


Την 21η Μαρτίου, το DJ Chart ενσωματώνει αυτόματα τις 2 βαθμολογίες κοινού και κριτών (be the one) και βγάζει το chart position για όλους τους υποψήφιους! 
Οι 10 φιναλιστ της διαδικασίας – που φυσικά έχει συνέχεια – παρουσιάζονται αλφαβητικά για το επόμενο ραντεβού, που έχει έδρα την Αθήνα, διαδραστικό χαρακτήρα με κάμερες και 5 DJ coaches που αναλαμβάνουν 5 teams των 2 DJs, για να τους οδηγήσουν με την εμπειρία, τη ψυχολογία, τις γνώσεις αλλά και την μάθηση τους πάνω στα PIONEER NEXUS 2000 CDJs & DJM900 για το επόμενο σημαντικό βήμα της εγγραφής και κρίσης τους μέσω 15λεπτου dj set με το booth format αυτό που θα στείλει 3 στον τελικό … και έναν πιο κοντά στο να ανοίξει το φετινό COLOUR DAY FESTIVAL και να γίνει … ο #1 ΟΝΕ