Η αεροπορική εταιρεία Thai Smile Airways ανακοίνωσε πως θα σερβίρει φαγητό και αναψυκτικά σε όλους τους επιβάτες της- και τις κούκλες που μεταφέρουν οι ταξιδιώτες!- αρκεί να έχουν βγάλει κανονικό εισιτήριο.

Με την κίνηση αυτή ο αερομεταφορέας προσφέρει στις κούκλες Luk Thep ή «παιδιά- άγγελοι», όπως είναι γνωστές στη Νοτιοανατολική Ασία μια εμπειρία ίδια με αυτή που βιώνουν οι άνθρωποι ταξιδιώτες.

Οι ιδιοκτήτες των κούκλων λένε πως έχουν «υπερφυσικές δυνάμεις» και η αεροπορική εταιρεία αναγνωρίζει τη φρενίτιδα αυτή.

Σύμφωνα με το newsbeast, οι κούκλες, που μοιάζουν ανατριχιαστικά με παιδιά, θα χρειαστεί να ακολουθούν όλους τους κανόνες που εφαρμόζουν και οι άνθρωποι στο αεροπλάνο, όπως να φορούν τη ζώνη τους όταν πρέπει, και θα έχουν την ευκαιρία να τους σερβίρονται ποτά και σνακ στη διάρκεια της πτήσης.


Ιστοσελίδα της Ταϊλάνδης αναφέρει πως οι κούκλες «πιστεύεται πως έχουν την ψυχή ενός παιδιού και έτσι οι ιδιοκτήτες τους τους φορούν ρούχα σαν αν είναι αληθινά παιδιά, με την ελπίδα η καλή φροντίδα να τους φέρει καλή τύχη».

Ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη σε όλο το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας επισημαίνει πως οι κούκλες Luk Thep «μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως τα παιδιά επειδή έχουν περάσει μια διαδικασία «πνευματικοποίησης» που εμφυσά μέσα τους τη ζωή».


Αν οι κούκλες επιβιβάζονται στο αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο, τις αντιμετωπίζουν ως χειραποσκευή κι έτσι πρέπει να τοποθετηθούν είτε κάτω από το κάθισμα είτε στον αποθηκευτικό χώρο από πάνω.

Η Thai Smile είναι θυγατρική της εταιρείας Thai Airways.

Οι κούκλες κοστίζουν έως 200 δολάρια.