Εορταστική εκδήλωση για το νέο χρόνο πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κοινότητας Αραχωβιτίκων ,από κοινού με την Κοινότητα Αραχωβιτίκων ,τον Αθλητικό Σύλλογο Αραχωβιτίκων-Ακταίου  , «Ο Αίαντας»,  και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αραχωβιτίκων.

Οι πίτες ευλογήθηκαν από τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Νικόλαο Τερεζόπουλο, μετέχοντος του Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου και του ιεροψάλτη Δημητρίου  Ρηγόπουλου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από την αντιδήμαρχο Γιαννιτσοπούλου Ιουλία ,εκπρόσωπο του Δήμου Πατρέων. Παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο επικεφαλής Παράταξης «Νέα Πόλη» Χριστόπουλος  Κώστας , από την «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση» οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπίρμπα Ουρανία και Τσιμπούκης Ιωάννης.

Επίσης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου κα Μπιρλή Τασία και οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Βασιλείου,Σταματόπουλος Βασίλης  και Ψαθοπύργου, Κόρρας Ανέστης, καθώς και η Πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δρεπάνου.

Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κο Παναγιώτη Τσιμπούκη τονίστηκε στην ομιλία του ότι ο Σύλλογος αποτελεί το «σπίτι» όλων των κατοίκων της περιοχής και έχει καταστεί «φάρος» Πολιτισμού και Προόδου, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αραχωβιτίκων-Ακταίου κος  Τουβάκης Παναγιώτης, χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και έκοψε την πίτα του Συλλόγου τους.

Παρέστη η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αραχωβιτίκων, κα Αυγεράκη Ευρυδίκη και ο Σύμβουλος Δημακόπουλος Αλέξιος που έκοψε και την πίτα του Συλλόγου τους,καθώς και η Ταμίας του Συλλόγου Μπότσιου Παναγιώτα μετά του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης απεδόθη χαιρετισμός από την συγγραφέα κα Αμαλία Κουσαδιανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική «αγκαλιάζοντας» δεκάδες παιδιά, όλων των ηλικιών της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ενήλικες γυναίκες που παρακολουθούν μαθήματα χορού - γυμναστικής, όπου έδωσαν δυναμικά την παρουσία τους με τέσσερα χορευτικά τμήματα τα οποία απέδωσαν μοντέρνους και ευρωπαϊκούς χορούς, καθώς και παραδοσιακούς, υπό τις Δ/σεις των καθηγητριών Χορού κας Ματίνας Σγούρα και  κας Λίας Πολύζου.

Τέλος εορταστικούς ύμνους απέδωσε η χορωδία, με συντονισμό από τις  Άντυ Γάτσου και Εμελίνα Σταυροπούλου, ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο Χριστόφορος Συριόπουλος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με την συμμετοχή των παρευρισκομένων κατοίκων στους χορούς, σε ένα πρωτοχρονιάτικο γλέντι. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος:Τσιμπούκης Παναγιώτης

Γραμματέας:Πετροπούλου Ουρανία

Ταμίας:Δημακοπούλου Μαρία

Σύμβουλοι:Νικολακοπούλου Χρύσα

Ντάγανου Κωνσταντίνα