Υπάρχουν σχέσεις που από την αρχή φαίνεται πως θα διαρκέσουν στον χρόνο, ανεξαρτήτως αν θα καταλήξουν στο για πάντα, και υπάρχουν και εκείνες που έχουν ημερομηνία λήξης.

Μια σχέση εξαρτάται από το πόσο ο ένας μπορεί να δεχτεί τον άλλον όπως ακριβώς είναι, περισσότερο όμως να αγαπήσει τα κουσούρια και τα στραβά του.

Μέσα σε κάθε σχέση, όπως αναφέρει το iefimerida, 4 συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση, με το ζευγάρι να μετρά μέρες ή μήνες, στην καλύτερη.

Κριτική

Η κριτική κατά βάθος είναι παράπονα και διαμαρτυρία για ένα από τα ελαττώματα του συντρόφου σας. Γιατί κάνεις αυτό και πώς το κάνεις έτσι, ας το εγώ το κάνω καλύτερα. Νισάφι!

Αφήστε την κριτική στη άκρη και σε περίπτωση που κάτι δεν σας αρέσει μην αρχίσετε την επίθεση, αλλά τον διάλογο με όμορφο τρόπο.

Άμυνα

Οταν κρατάτε άμυνα και δεν αφήνετε το συναίσθημα να σας συνεπάρει και σκέφτεστε δύο και τρεις φορές όσα θέλετε να κάνετε, ο σύντροφός σας νομίζει πως δεν νοιάζεστε για τη σχέση σας.

Περιφρόνηση

Οταν μπαίνει αυτό το συναίσθημα σε μια σχέση όλα έχουν τελειώσει, αν δεν καταφέρετε να την αποβάλλεται. Η περιφρόνηση είναι ένα σύμπτωμα που κάνει αυτό που την νιώθει να βλέπει κατώτερο τον άλλον.

Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει θαυμασμός. Να νιώθουν και οι δύο πως μπορούν να πάρουν πράγματα από τον άλλον, να τον έχουν ανάγκη -χωρίς να φτάνουν στα άκρα- και να τον σέβονται.

Βαρεμάρα

Το άγχος της καθημερινότητας, οι δουλειές, το διαφορετικό ωράριο μπορεί να οδηγήσουν δύο ανθρώπους στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και τα μάτια στο κενό.

Ενα ζευγάρι για να «ζήσει» θέλει και τις στιγμές κοινής βαρεμάρας αλλά και την περιπέτεια. Ο ένας να παρακινεί τον άλλον, να αποκτούν κοινές εμπειρίες, «χτίζοντας το μαζί».