Ένα νέο κύκλο σεμιναρίων στην Ιστορία της Τέχνης και την Φιλοσοφία της αισθητικής ανοίγει η Art in Progress. Η Art in Progress που διεξάγει το μοναδικό διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ σύγχρονης Τέχνης | RE-culture στην Πάτρα, ανοίγει τις πόρτες της σε μία πρωτοβουλία θεωρητικής ενδυνάμωσης των συμπολιτών μας. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βασιλείου θα διδάξει το σεμινάριο όπου χαρακτηρίζεται ως ο πιο φέρελπις θεωρητικός της Τέχνης αυτή την στιγμή στην χώρα μας.

Ο ίδιος αναφέρει, «ο τρόπος ύπαρξης της τέχνης έχει μεταβληθεί ριζικά σε σχέση με τους παλαιότερους αιώνες και ίσως μεταβάλλεται ακόμη πιο βαθιά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να ορίσουν αυτόν τον νέο τρόπο ύπαρξης; Ποιες είναι οι προδιαγραφές της θεσμικής και κοινωνικής διάστασης της τέχνης; Το σεμινάριο αυτό, με διεπιστημονικό χαρακτήρα από τη φιλοσοφία, την ιστορία της τέχνης και την πολιτισμική κριτική, θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει  τις τρέχουσες εξελίξεις για αυτά τα ζητήματα. Σκοπός του είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μια χαρτογράφηση των ερωτημάτων και των ιδεών που διατρέχουν τα σύγχρονα εικαστικά, ούτως ώστε να διευκολύνει την προσέγγιση του φαινομένου τόσο από πρακτική όσο και από θεωρητική σκοπιά».

Η Art in Progress προσπαθώντας να δημιουργήσει ανάσες ελπίδας στο πολιτισμικό τοπίο της πόλης την περίοδο της κρίσης, προσκαλεί τους φιλότεχνους συμπολίτες μας αλλά και την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης σε ένα πρωτοπόρο σεμινάριο για την σύγχρονη Τέχνη με ανοιχτό διάλογο και αναπάντεχες προσεγγίσεις.

Η ανταπόκριση από το κοινό είναι ήδη μεγάλη και οι θέσεις που απομένουν πολύ λίγες.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Οινοθήκη VINUM (Καραϊσκάκη 146):

Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 17:30

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 17:30

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 17:30

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 17:30

Οι θεματικές των σεμιναρίων είναι:

  1. Μοντέρνο και μεταμοντέρνο

  2. Τέχνη και Τεχνολογία

  3. Η εξελίξεις στο 21ο αιώνα

  4. Η ελληνική κατάσταση

Το συνολικό κόστος του πρώτου κύκλου που αποτελείτε από τέσσερα δίωρα σεμινάρια είναι 30 ευρώ.

Για τα μέλη της Art in Progress και της εκπαιδευτικής δομής για ζωγραφική restART κοστίζει 10 ευρώ. Για φοιτητές και καλλιτέχνες το κόστος θα είναι 20 ευρώ.

Επικοινωνία για εγγραφές μέχρι και 28 Ιανουαρίου στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6934269856.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλείου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon-Sorbonne και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το ερευνητικό του αντικείμενο αφορά τη θεωρία τέχνης και του πολιτισμού. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Προς την τεχνολογία της τέχνης (Πλέθρον, 2012) και ο επιμελητής του τόμου Τέχνη και Δημιουργικότητα (Πλέθρον, 2014). Μελέτες του έχουν δημοσιεύει επίσης στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.