Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης και επισκευής στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κορίνθου, όπου γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο εξωτερικό τμήμα (αν και υπήρξαν βανδαλισμοί από αγνώστους που επιδιορθώθηκαν αμέσως), ενώ συνεχίζονται αυτή την περίοδο στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αυτή την περίοδο το σπίτι του Κωστή Παλαμά χρειάζεται άμεσα έπιπλα και αντικείμενα εποχής για να μπορέσει να μετατραπεί ο χώρος σε μουσείο και στέγη πολιτισμού. Ήδη έχουν επιστραφεί στον χώρο ένα πιάνο και οι δύο πολυθρόνες που υπήρχαν παλιότερα στο σπίτι του ποιητή.

Οι υπεύθυνοι καλούν σε σχετική ανακοίνωση τους Πατρινούς που είχαν πάρει αντικείμενα από το σπίτι να τα επιστρέψουν και να συμβάλουν και σε αυτοί στην όλη προσπάθεια που γίνεται.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον Φεβρουάριου αναμένεται να έρθει στην Πάτρα από την Αμερική ο ομογενής επιχειρηματίας, Θανάσης Στεφανόπουλος που αγόρασε το σπίτι και συνέβαλε με την αγορά του αυτή στην διάσωση του σπιτιού του ποιητή. Σκοπός της επίσκεψης του στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών στο ακίνητο της οδού Κορίνθου.