Σκηνικό “μάχης” ετοιμάζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς της Πάτρας για να... υποδεχτούν το απόγευμα της Παρασκευής τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο που αναμένεται να έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου.  

Πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων πέρα από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο που ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν πορεία στην Πάτρα, την ώρα που ο Αναστάσιος Πετρόπουλος θα είναι στην πλατεία Γεωργίου, θα είναι οι αγρότες.

Οι αγρότες που έχουν προχωρήσει σε μπλόκο στην Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να πραγματοποιήσουν το απόγευμα πορεία με τα τρακτέρ τους στην Πάτρα, ακινητοποιώντας τα στην πλατεία Γεωργίου όταν ο υφυπουργός παρευρεθεί στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου.  

Πάντως, ο Αναστάσης Πετρόπουλος, θα είναι στην Πάτρα από νωρίς το απόγευμα και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάει στη συνέχεια στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου και να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται και ο δικηγόροι που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα διαδηλώσουν και αυτοί την ώρα που θα μιλάει ο κ. Πετρόπουλος. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προσπαθήσουν να... προστατεύσουν τον κ. Πετρόπουλο και ότι δεν θα αφήσουν να διαμορφωθεί ένα σκηνικό πολέμου, παρόμοιο με τα γεγονότα που έγιναν στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί ότι από πλευράς αγροτών που φωνάζουν τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για το φορολογικό, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από το Σάββατο οι αγρότες της Αιγιάλειας, κλείνοντας την Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων, αλλά και οι αγρότες της ορεινής Αχαΐας, κλείνοντας με τρακτέρ την 111 στο κόμβο του Κουρτέσι.