Μια ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Kansas αποφάσισαν να καταλάβουν λίγο περισσότερο τις γυναίκες… ανάλογα με τον τρόπο που φλερτάρουν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν 5 διαφορετικοί τύπου φλερτ που εξηγούν πολλά για τον χαρακτήρα μας αλλά και τις σχέσεις που θέλουμε να έχουμε:

1.Το παραδοσιακό φλερτ: Έχεις παραδοσιακές αξίες και πιστεύεις ότι οι άντρες πρέπει να φλερτάρουν τις γυναίκες και όχι το αντίθετο. Επειδή σπάνια θέλεις να κάνεις το πρώτο βήμα συνήθως δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις νέους ανθρώπους ενώ δεν σε γοητεύει ιδιαίτερα και το φλερτ.

2.Σωματικό… φλερτ: Δεν σε τρομάζουν τα one night stand ούτε το φλερτ που σε βοηθά να εκφράσεις το σεξουαλικό ενδιαφέρον σου για κάποιον. Έχεις την τάση να ξεκινάς εύκολα και γρήγορα μια σχέση ειδικά αν καταλάβεις ότι υπάρχει ΄χημεία’ και συναισθηματικό δέσιμο με κάποιον.

3.Ευγενικό φλερτ: Ακολουθείς πάντα όλους τους κανόνες και προσεγγίζεις τους άλλους αργά και μεθοδικά. Όταν αποφασίζεις να κάνεις σχέση, σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένη και θέλεις να κάνεις σοβαρή σχέση.

4.Ειλικρινές φλερτ: Θέλεις κάποιον με τον οποίο να νιώσεις σύνδεση και ασφάλεια. Όταν προσεγγίζεις κάποιον σε ενδιαφέρει να μάθεις τα πάντα για αυτόν προκειμένου να καταλάβεις αν ταιριάζετε κι αν μια σχέση μαζί του θα είχε νόημα.

5.Παιχνιδιάρικο φλερτ: Δεν φλερτάρεις όταν κάποιος σε ενδιαφέρει, φλερτάρεις για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Πιστεύεις ότι το φλερτ δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε σχέση αλλά είναι ένας τρόπος να περνάς καλά, για αυτό δεν το σταματάς να φλερτάρεις ακόμα κι όταν είσαι σε σχέση.