Μέσα στο κατάλευκο χιόνι βρήκε το πρωί της Τετάρτης τα Καλάβρυτα, τα Καλαβρυτοχώρια, την Άνω Βλασία, την Κλειτορία, αλλά και τα χωριά πάνω από την Χαλανδρίτσα.

Η ορεινή Αχαΐα ντύθηκε για τα καλά στα λευκά της με τα χωριά του νομού να έχουν κουκουλωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις από το χιόνι. Στρώματα χιονιού παντού, σε όλα τα χωριά από την Χαλανδρίτσα και πάνω, ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Από το ξημέρωμα της Τετάρτης το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στα Καλάβρυτα, αλλά και στα γύρω χωριά και στις περισσότερες των περιπτώσεων συνεχίστηκε ακόμα και έως το μεσημέρι. Οι κάτοικοι ξυπνώντας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το κατάλευκο τοπίο, χωρίς όμως να μπορούν να μετακινηθούν, αφού κάτι τέτοιο με τόσο χιόνι που έχει ρίξει δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση.  

Η χιονόπτωση συνεχίζεται σε ορισμένα σημεία, ενώ τα σχολεία των Καλαβρύτων, της Κλειτορίας και γενικότερα των γύρω περιοχών δεν άνοιξαν. Το λευκό τοπίο με το οποίο ντύθηκε η ορεινή Αχαΐα ως εικόνα είναι απολαυστικό και δεκάδες φωτογραφίες ανέβηκαν στα social media από διάφορα χωριά του νομού.

Δείτε φωτογραφίες από το facebook και από τα kalavrytanews.


Στο Βραχνί


Στο Λεόντιο


Στην Βλασία


Στα Καλάβρυτα


Στα Καστριά


Στο Κρυονέρι Καλαβρύτων