Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται πρώην στελέχη του Δ.Σ της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, για σωρεία δανειοδοτήσεων, από το 2004 έως και το Μάιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος”. Η ζημία στην τράπεζα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εξαιτίας των δανειοδοτήσεων έφτασε τα 209.437.991,67 ευρώ στην τράπεζα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, έστειλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το αδίκημα της κακουργηματικής από κοινού και κατ' εξακολούθηση απιστίας.

Η εφημερίδα μιλά για πόρισμα - καταπέλτη του οικονομικού εισαγγελέα που αποκαλύπτει  δανειοδοτήσεις και διευκολύνσεις ημετέρων, χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος φερεγγυότητάς τους και χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις. Χαρακτηριστικό της ευκολίας με την οποία χορηγούνταν τα δάνεια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι της τράπεζας είχαν εγκρίνει χορηγήσεις δανείων είτε προς τον εαυτό τους είτε προς επιχειρήσεις συμφερόντων τους.

Στο εισαγγελικό πόρισμα επιρρίπτονται βαριές ευθύνες σε μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Εμπλοκών, καθώς προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους ενώ αναμένεται να διωχθούν και του Εγκριτικού Κλιμακίου που είχαν αρμοδιότητα να εγκρίνουν δάνεια.  

Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο πρόεδρος του πρώην ΔΣ της Αχαϊκής, Ευάγγελος Φλωράτος, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα υπερβολικό και αναληθές, υποστηρίζει ότι η ελεγκτική εταιρία που ανέλαβε να κάνει την έκθεση ύστερα από σχετική εντολή του οικονομικού εσαγγελέα, δεν πιστοποιεί τποτα σε σχέση με τις ζημίες.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του κ. Φλωράτου, είναι το θέμα των χορηγήσεων το υλικό του οποίου έχει διαβιβαστεί σε τακτικό εισαγγελέα ο οποίος θα δει αν υπάρχουν στοιχεία και αν προκύπτουν ευθύνες.