Εντοπίστηκε προχθές (15-1-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καφενείο – επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, το οποίο είχε μετατραπεί σε μίνι καζίνο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί (άνδρας - γυναίκα), ηλικίας 28 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν ο ιδιοκτήτης και η προσωρινή υπεύθυνη του καταστήματος καθώς ένας 45χρονος Ιταλός, που συμμετείχε ως παίκτης σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβίαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για τη καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, διενεργήθηκε χθες βράδυ αιφνιδιαστικός έλεγχος, στον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν στο βάθος του καταστήματος δυο ανεξάρτητους χώρους με υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί παράνομο λειτουργικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν τεθεί σε λειτουργία έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι μ’ έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή «SERVER» και διεξαγόταν σ’ αυτούς το τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια», σχηματίζοντας τρίλιζες, στο οποίο οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα πονταρίσματος με τη χρήση προπληρωμένων καρτών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο του καφενείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (12) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,

  • (12) οθόνες,

  • (11) πληκτρολόγια,

  • (12) οδηγητές – ποντίκια,

  • Το χρηματικό πόσο των 170 ευρώ,

  • (19) αποδείξεις προπληρωμένης κάρτας συνολικής αξίας 190 ευρώ,

  • (5) προπληρωμένες κάρτες φορτωμένες με απροσδιόριστο χρηματικό πόσο.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.