Τον Φεβρουάριο του 2016 συμπληρώνονται 21 χρόνια από την πρώτη έκδοση (1995) του μοναδικού ολοκληρωμένου θεματικού κύκλου τραγουδιών για το Πατρινό καρναβάλι (ανεξάρτητης προσωπικής μου παραγωγής) με τίτλο: «Ακούσατε – Ακούσατε!» Patras Carnival 1 - Λαογραφικές στιγμές της Πατρινής Αποκριάς.

Λόγω εξάντλησης της έκδοσης και των επανεκδόσεών της το έργο (14 τραγούδια – tracks και ορχηστρικά θέματα) προσφέρεται και αποστέλλεται δωρεάν μέχρι και τη λήξη της φετινής καρναβαλικής περιόδου, στους παραγωγούς μουσικής του ραδιοφώνου, σε djs καθώς και σε εκπαιδευτικούς Μουσικής και μουσικούς (με παρτιτούρες  και οδηγούς για ορχήστρα και φωνές), μετά από απ’ ευθείας επικοινωνία με το δημιουργό, για:

- να γνωρίσουν και να θυμούνται το Πατρινό Καρναβάλι μέσα και από το διαχρονικό έργο αυτό
- να γνωρίσουν το δημιουργό του
- και για να το αναμεταδώσουν στο κοινό τους.   

Το έργο:
 - διαθέτει την τιμητική αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης   
   Πάτρας (ΔΕΠΑΠ)
- έχει συμπεριληφθεί σε παραγωγές και λίστες remix πολλών μουσικών παραγωγών
- μεταδίδεται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του Πατρινού Kαρναβαλιού (παρελάσεις,
  δημοτικούς χορούς – μπουρμπούλια κλπ)
- έχει αποκομίσει τιμητικά σχόλια διακεκριμένων συνθετών, μουσικών
  και έγκριτων δημοσιογράφων πολιτιστικού ρεπορτάζ


ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ

Ο κύκλος περιλαμβάνει ποικίλα σε ρυθμό και ύφος τραγούδια για όλες τις όψεις του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως ενδεικτικά:

- προετοιμασία ομαδικών καλλιτεχνικών δράσεων και παρελάσεις:
  «Ακούσατε – Ακούσατε», «Καρναβάλι στη Ελλάδα», «Η Πάτρα γιορτάζει»
- κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού: «Ο κρυμμένος θησαυρός»
- πάρτυ – μασκέ: «Πάρτι –μασκέ»
- ανάδειξη λαογραφικών εθίμων της παλιάς Πάτρας:
  «Τσικνοπέμπτη – Σχόλη», Αποκριάτικη καντάδα»
- ορχηστρικά τελετουργικά θέματα: «Φανφάρες τελετών έναρξης και λήξης Πατρινού
   καρναβαλιού»

Eνώ ο κύκλος αυτός παρουσιάζει πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω καινοτόμων προτάσεων μουσικής επένδυσης όπως:
 - ορχηστρικό χορευτικό θέμα: «Πάτρα – ολέ!»
 - αργό – ερωτικό θέμα: «Χέρι με χέρι»
 - συμμετοχή ηχητικών δρώμενων: «Ακούσατε – Ακούσατε» και "Επίλογος καύσης καρνάβαλου"
- συμμετοχή παιδικής χορωδίας: «Του χρόνου πάλι»
   Εκδόσεις του έργου:
-  σε βινύλιο  - «Ακούσατε- Ακούσατε» 'Α εκτέλεση (1995) σε πλήρη μορφή 14 tracks

-  σε c.d.  «Patras Carnival 1 - Dance Remix in 128 bmp (2003) – και σε c.d.rom – Εxtra Mix Rhythm and   
   Voices  (2006)» όπου διασώζονται οι προηγούμενες εκδόσεις και προστίθεται πλούσιο οπτικό και   
   πληροφοριακό αρχειακό υλικό.


Εκπαιδευτικός χαρακτήρας του έργου με τη μορφή Μουσικής παράστασης

Εναλλακτικά προσφέρεται και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας έργου για παιδιά και μαθητές 6-17 ετών, με δραστηριότητες διάρκειας επιπλέον μια ώρας.
Δυνατότητα συμμετοχικής ενεργούς διαδικασίας μικρής ομάδας θεατρικών δρώμενων προσκεκλημένων μαθητών Σχολείων. Προετοιμασία με τους εκπ/κούς Θεατρικής αγωγής, Εικαστικών και Μουσικής μέρους των σκηνικών και των τραγουδιών – ρεφραίν της παράστασης.

Δυνατότητα διάδρασης και συμμετοχικής ενεργούς διαδικασίας των χορωδιών των Σχολείων και του Μουσικού Σχολείου κάθε πόλης.
Φύλλα εργασίας, αντιστοίχισης εικόνων – φωτογραφιών και χρονικού γεγονότων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016
Αναγνώριση και ανάδειξη κομβικών σημείων του ιστορικού κέντρου αλλά και περιφερειακών γειτονιών και εκδηλώσεων του καρναβαλιού μέσα από δράσεις (στίχους, κρυπτόλεξα, γεύσεις, συνήθειες κλπ) και προβολές.

Ελεύθερη συζήτηση για τη φόρμα – δομή του σύγχρονου τραγουδιού, τη φόρμα του θεματικού κύκλου τραγουδιών και την αφορμή και λειτουργία της μουσικής σύνθεσης ηχογράφησης και παραγωγής c.d. – c.d.rom, αξιοποιώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ευκαιρία βιωματικής προσέγγισης της τέχνης της σύγχρονης Οργανογνωσίας και ενορχήστρωσης από τους μαθητές


Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ - Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ - ΠΑΤΡΑ OLE ! RYTHM & VOICES EXTRA MIX 2006

Βιογραφικό του Περικλή Παπαδόπουλου:

Ο συνθέτης τραγουδοποιός Περικλής Παπαδόπουλος υπηρετεί σήμερα τη Δημόσια Μουσική εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος Eκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Eμφανίζεται σε μουσικές σκηνές παρουσιάζοντας θεματικούς κύκλους τραγουδιών του. Ενδεικτικά έργα του: «Ακούσατε - Ακούσατε – Λαογραφικές στιγμές της Πατρινής Αποκριάς» 1995, «Απλά Μαθήματα Ελληνικής Πατριδογνωσίας» 2002, (κύκλος αντιπολεμικών τραγουδιών http://patridognosia.wikispaces.com), «Χαλάρωσε» 2006, (πολυρυθμικά τραγούδια για  το Ελληνικό καλοκαίρι), «Τα παιδία τραγούδι παίζει» 2013, (κύκλος παιδικών τραγουδιών), καθώς και μουσική και στίχους για λαϊκά τραγούδια, θέατρο, ηχοϊστορίες, musical.

Το αναγνωρισμένο συγγραφικό και εκδοτικό του έργο σήμερα περιλαμβάνει 15 τίτλους και επιπλέον 15 c.d. – c.d. rom που αφορούν πρωτότυπα έργα του και μελέτες, έρευνες, συλλογές, θεματικούς κύκλους τραγουδιών και χορωδιακές επεξεργασίες έργων συνθετών και περιόδων της ιστορίας της Ευρωπαϊκής και της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής.

Από το 1990 συγκρότησε διακεκριμένα και βραβευμένα μουσικά σύνολα (χορωδίες και ορχήστρες) σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως εισηγητής – θεματοδότης του Υπουργείου Παιδείας, επιμορφωτής εκπαιδευτικών σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα, καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δήμου Πάτρας σε φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού, εμψυχωτής φορέων πολιτισμού και παιδείας, πρόεδρος των επιτροπών επιλογής εισακτέων στα Μουσικά Σχολεία, αξιολογητής του θεσμού «Αριστεία – ανάδειξη καλών πρακτικών» στην εκπαίδευση.

Θέσπισε πρωτότυπα και καινοτόμα περιφερειακά – διασχολικά εκπ/κά προγράμματα και δράσεις Μουσικής που αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά, δημιούργησαν μεγάλη κινητικότητα και έτυχαν ευρύτατης ανταπόκρισης και κοινωνικής αποδοχής. Συνεργάστηκε με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα Πάτρας, Ιονίου και με τα Ελληνικά  τμήματα Ο.Η.Ε. και UNICEF. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ψηφιακά ανθολόγια, σε προγράμματα πολλών μουσικών συνόλων και έχουν αποδοθεί από χορωδίες και ορχήστρες σε Τσεχία, Γερμανία, Αμερική, Κύπρο, Καναδά.

Έχει τιμηθεί και βραβευτεί για την εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και κοινωνική του προσφορά από διάφορους φορείς όπως ενδεικτικά: το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (2014), το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας (2012), το Υπουργείο Παιδείας (2001, 2002, 2003, 2008), το 2ο Γυμνάσιο και Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Βούλας Αθήνας (2003), το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων (2000, 2001), το Δήμο Πατρέων (2001 και 2002), τον Κοινωνικό τομέα και το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Πάτρας (2001, 2002), την Πανελλήνια Επιτροπή Δημοσιογράφων Καλλιτεχνικού ρεπορτάζ (1989), κλπ.


"ΠΑΤΡΑ - ΟΛΕ" & "Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ"