Ο διάσημος ηθοποιός Τζον Τραβόλτα εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος σε μια πρόσφατη ανάρτησή του σε ιστοσελίδα θαυμαστών του, στο Facebook, καθώς απέτισε φόρο τιμής στον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν επτά χρόνια, στην ηλικία των 16 χρόνων.

Ο Τζετ Τραβόλτα, ο οποίος είχε διαγνωστεί με αυτισμό, έχασε τη ζωή του στις 2 Ιανουαρίου του 2009, όταν χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα κατά τη διάρκεια επιληπτικής κρίσης.

Ο πρωταγωνιστής του «Grease» στη ανάρτησή του, δήλωσε πως: «Λένε ότι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάνεις τον γονιό σου. Μπορώ τώρα να πω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάνεις το παιδί σου. Κάποιον που ανέθρεψες και τον έβλεπες να μεγαλώνει κάθε μέρα. Κάποιον που τον έμαθες να περπατά και να μιλά. Κάποιον που τον έμαθες πως να αγαπά. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον».

Συνεχίζοντας, ο Τραβόλτα έγραψε: «Μου χάρισε τόση ευτυχία. Ήταν τα πάντα μου. Αυτά τα 16 χρόνια που ήμουν πατέρας του μου δίδαξαν πως να αγαπώ άνευ όρων. Πρέπει να κάνουμε μια παύση και να είμαστε ευγνώμονες για τα παιδιά μας και τα παιδιά πρέπει να είναι ευγνώμονες για τους γονείς του. Διότι η ζωή είναι πολύ μικρή».


Ο Τραβόλτα με την σύζυγό του, τον γιο του Τζετ και την κόρη του Έλα

Η ανάρτηση του 61χρονου ηθοποιού, η οποία αναδημοσιεύτηκε εκατοντάδες φορές και έγινε viral, καταλήγει: «Περάστε χρόνο με τους γονείς σας και γονείς περάστε χρόνο με τα παιδιά σας. Να τους συμπεριφέρεστε όμορφα. Διότι, μια μέρα, θα κοιτάξετε και δεν θα είναι εκεί πια. Αυτό, που έμαθα, είναι να ζω και να αγαπώ σαν να είναι η τελευταία μου μέρα. Γιατί κάποια μέρα, θα είναι. Πάρτε ρίσκα και ζήστε. Πείτε στους αγαπημένους σας ότι τους αγαπάτε κάθε μέρα. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Η ζωή αξίζει να τη ζεις».

Ο ηθοποιός σε παλιότερη συνέντευξή του το 2014, είχε περιγράψει την τραγωδία ως «το χειρότερο πράγμα που του έχει συμβεί», ενώ είχε παραδεχτεί πως: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα αν θα επιβιώσω μετά από αυτό. Η ζωή δεν είχε πια κανένα ενδιαφέρον για μένα και μου πήρε πολύ καιρό ώστε να αισθανθώ καλύτερα».

Ο Τζον Τραβόλτα έχει αποκτήσει άλλη μια κόρη με τη σύζυγό του, Κέλι Πρέστον, ενώ το 2010 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους.