Αρκετό καιρό θα πρέπει να περιμένει η Πάτρα για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το πάρει κάποια στιγμή. Σύμφωνα, πάντα, με κυβερνητικούς κύκλους και τα όσα τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι καθαρά γραφειοκρατικός, με την κυβέρνηση να διαρρέει ότι έχει την πρόθεση για να παραχωρήσει οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας στον Δήμο.

Στον Δήμο, ωστόσο, έχουν τις αμφιβολίες τους και δεν προτίθονται να περιμένουν την κυβέρνηση, θεωρώντας ότι επί της ουσίας κοροϊδεύει και σε τελική ανάλυση έχει άλλους σκοπούς που συγκλίνουν στο να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα.

Για αυτό, άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ψήφισε αρνητικά την πρόταση Δρίτσα. Αυτό που τονίζουν τα μέλη της δημοτικής Αρχής είναι ότι θα προχωρήσουν μόνοι τους στις παρεμβάσεις που θέλουν να κάνουν στην παραλιακή ζώνη της πόλης, δημιουργώντας χώρους αναψυχής για τους Πατρινούς και δίνοντας στην πόλη την θάλασσά της.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου, ενώ θα τοποθετήσει σε περίφραξη της εισόδου στο ύψος της Γούναρη (σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο), έτσι ώστε να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο του παλαιού λιμανιού.

Δεν εγκαταλείπει, παράλληλα, ούτε τα σχέδια που έχει δημιουργήσει για τα δημοτικά πάρκινγκ, στοχεύοντας στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος μέσω του θαλάσσιου μετώπου. Άλλωστε, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, έδωσε το “πράσινο” φως, τονίζοντας ότι σε όποια πρωτοβουλία προχωρήσει ο Δήμος θα έχει την αμέριστη στήριξη του κόμματος...