«Σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο μαθαίνονταν στις αλάνες και οι ποδοσφαιρικές αξίες διαμορφώνονταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, γεννήθηκε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε ο θρυλικός Πετράν».

Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρόλογου του βιβλίου του μεγάλου Πέτρου Λεβεντάκου «Το Λεύκωμα του Πέτρου», το οποίο αναμένεται τελικά να κυκλοφορήσει μέσα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ήδη οι υπεύθυνοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση ενός φυλλαδίου που προλογίζει την κυκλοφορία του βιβλίου του παλαίμαχου άσου της Παναχαϊκής που μεγαλούργησε στην ομάδα των «κοκκινόμαυρων» και υπήρξε αρχηγός της «χρυσής πεντάδας» που έγινε μύθος στην συνείδηση των φιλάθλων της Πάτρας.

Του Θέμη Ρήγα, του Βασίλη Στραβοπόδη, του Κώστα Δαβουρλή, του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και φυσικά του Πέτρου Λεβεντάκου. Το βιβλίο δεν είναι απλά μία βιογραφία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, αλλά έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα με αναφορές στην ζωή και στην τότε κοινωνία της Πάτρας, όπως και πολλά στοιχεία από την ιστορία του μεγάλου αυτού συλλόγου, γεγονότα και πράγματα έτσι όπως τα έζησε ο ίδιος ο «Πετράν».

Το βιβλίο έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εποχή, εκθέματα από τα πρωτοσέλιδα του τοπικού και αθηναϊκού τύπου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Πέτρο Λεβεντάκο, έναν άνθρωπο που μπορεί να μην ξέρει πολλά γράμματα, όμως έχει ένα αυθεντικό και περιεκτικό λόγο, γεμάτο από συναισθήματα και εικόνες, καταφέρνοντας να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο τις τότε καταστάσεις. Είναι ένα βιβλίο που περιμένουν εδώ και αρκετούς μήνες ο φίλαθλος κόσμος της Παναχαϊκής και όχι μόνο…