Η εκστρατεία κατά του body shaming, της ντροπής για το σώμα μας, που δεν είναι τέλειο, όπως παρουσιάζονται οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα περιοδικά, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα.

Kαι η Σύλβια Δεληκούρα, φωτογραφήθηκε δίχως ρετούς με τα εσώρουχά της και δεν διστάζει να πει πως «η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση έχουν μπει στη ζωή μου»!

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου πήρα είκοσι κιλά. Σήμερα, η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση έχουν μπει στη ζωή μου. Κάνω παρέα μαζί τους, δεν τις θέλω, αλλά μου έχουν φέρει ένα θείο δώρο: το γιο μου! Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι από τότε που έγινα μανούλα, αλλά δεν έχω κάνει πολλές προσπάθειες για να αδυνατίσω. Τρώω και το απολαμβάνω. Πιστεύω πως, αν αγαπάς τον εαυτό σου, χρειάζεται να τον προσέχεις. Αυτή την περίοδο περνάω μια φάση με διακυμάνσεις, ισορροπώ ανάμεσα στο “με αγαπάω” και “δεν με αγαπάω”. Μάλλον έχει σχέση με τις ορμόνες μου. Η δουλειά μου έχει να κάνει με το φαίνεσθαι. Όταν προβάλλεις τον εαυτό σου, θέλεις να είναι όμορφος, έχεις μια ωραιοπάθεια. Όμως, μόλις επιστέψω στο σπίτι μου, δεν με νοιάζει καθόλου η εικόνα μου. Έχω έναν άντρα που με βλέπει σέξι όπως και να είμαι. Την περίοδο της εγκυμοσύνης, που είχα πάρει τα κιλά, ο σύζυγος μου, Δημήτρης, μου έλεγε συνέχεια πόσο όμορφη γυναίκα είμαι. Δεν γινόταν να μην αισθάνομαι όμορφη, το διέκρινα στα μάτια του πως με έβλεπε έτσι. Γενικά, δεν θα ήθελα να αλλάξω πράγματα επάνω μου. Παλιότερα έλεγα πως θα ήθελα να έχω πιο μακριά πόδια, αλλά μεγαλώνοντας διαπίστωσα πως η ομορφιά είναι εσωτερική υπόθεση. Όσο όμορφα χαρακτηριστικά κι αν έχεις, αν δεν είσαι καλός άνθρωπος, εκπέμπεις αρνητική ενέργεια. Η εσωτερική ομορφιά σε κάνει να λάμπεις» λέει στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Πρώτο Θέμα.