Την λένε Jacklyn Collier και τον περασμένο φθινόπωρο γνώρισε στο Tinder τον Martin Shkreli και βγήκε ραντεβού μαζί του. Και επειδή θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, έγραψε για την εμπειρία της στην Washington Post.

Για όσους τώρα δεν γνωρίζουν, ο Martin Shkreli είναι ο άνθρωπος πίσω από την Turing Pharmaceuticals, που εκτόξευσε την τιμή ενός φαρμάκου 62 ετών για το AIDS κατά 4.000%.


Η γνωριμία των δύο νεαρών έγινε στο δημοφιλές app γνωριμιών, όταν ο 32χρονος την πυρπόλησε με like, με την Collier να θεωρεί στην αρχή ότι πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό.

Αφού ο Shkreli της απέδειξε με στοιχεία ότι είναι όντως αυτός που δηλώνει (της έστειλε σέλφι και φωτογραφίες από την πιστωτική του κάρτα και το δίπλωμα οδήγησής του), αποφάσισαν να βγουν ραντεβού. «Συμφώνησα κυρίως λόγω περιέργειας», γράφει η Collier ενώ παραδέχεται ότι ήθελε να φανεί ανοιχτόμυαλη.

«Εντάξει, το παραδέχομαι ότι είχα επίσης την φαντασίωση ότι θα ήμουν το κορίτσι των ονείρων του που τον βοήθησε να αλλάξει την ζωή του. Μας φανταζόμουν να ανοίγουμε μαζί μία κλινική για το  HIV/AIDS και να περιπλανόμαστε στους δρόμους της Νέας Υόρκης μοιράζοντας μετρητά σε άστεγους και άλλους αγνώστους», συνεχίζει.

Όπως υποστηρίζει, ο 32χρονος ήταν ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενικός όσο κανόνιζαν το που θα συναντηθούν. Ενδιαφέρθηκε για το ποια μέρα την βολεύει, για την περιοχή που προτιμά και για την αγαπημένη της κουζίνα κάτι που της βγήκε σε καλό μια και είναι χορτοφάγος.

Όσον αφορά στα μηνύματα που αντάλλαξαν η Collier σχολιάζει ότι και σε αυτά φαινόταν έως και πράος, κάτι όμως που ερχόταν σε μεγάλη αντίθεση με τα όσα δήλωνε δημόσια και έγραφε στο Twitter τα οποία έφταναν στα όρια της αλαζονείας.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο και ήταν όπως κάθε άλλη σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή άβολη και επιφυλακτική. Ο Skreli σύμφωνα με την συνοδό του ήταν αρκετά πιο μικρόσωμος από ότι έδειχνε και πολύ νευρικός. Η συζήτηση όμως κύλησε άνετα μόλις ο 32χρονος επιχειρηματίας ήπιε το πρώτο ποτό και χαλάρωσε με την συνοδό του να κάνει ένα σωρό ερωτήσεις, λόγω περιέργειας. Σε αυτές ο 32χρονος της απάντησε ότι ο κόσμος είναι κακός και ότι δεν καταλαβαίνει την βιομηχανία φαρμάκων, ενώ την διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν θα έμενε δίχως φάρμακο αν το χρειαζόταν, στην περίπτωση που δεν είχε τα χρήματα να το αγοράσει.

Ο Μάρτιν της ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο και της μίλησε για την οικογένεια του, την επιχείρηση που έστησε με την αδερφή του και για μία άστεγη στην οποία αγόρασε σπίτι στην Βοστόνη.

«Ήταν καλύτερος από μερικά άλλα ραντεβού μου από το Tinder», θα παραδεχτεί η Collier σημειώνοντας όμως ότι μερικές φορές κατά την διάρκεια της συζήτησής έβγαλε το αλαζονικό ύφος που πρόβαλε στα μίντια.

Το ραντεβού τους έφτασε στο τέλος του με τον Shkreli να παραγγέλνει ένα τσάι των 120 δολαρίων. «Νομίζω ότι είχαμε την ίδια άποψη για αυτό», θα πει η συνοδός του η οποία προηγουμένως στο άρθρο της είχε περιγράψει την αντίδραση και των δύο όταν τους το πρότεινε η σερβιτόρα. Αστειευόμενοι για την υπερβολική τιμή αναρωτιόντουσαν γιατί να πληρώσουν μία κούπα τσάι τόσα χρήματα.

Αν και οι δύο στο τέλος κατέληξαν ότι δεν ταιριάζουν, η Collier σημειώνει ότι ο Martin Shkreli είναι πιο ενδιαφέρον και πολύπλοκο άτομο από όσο θα πίστευε κανείς, ενώ τονίζει ότι βγήκε σίγουρα κερδισμένη από αυτή την γνωριμία.