Τη συμμετοχή του στην επίθεση με οξύ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, τον περασμένο Ιανουάριο, ομολόγησε -σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας- ο χορευτής των Μπολσόι Παβέλ Ντμιτριτσένκο, ο οποίος συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία ως ο εγκέφαλος της «επίθεσης». Από τις ρωσικές Αρχές κρατούνται και άλλοι δύο ύποπτοι: ο Γιούρι Ζαρούτσκι, που θεωρείται ύποπτος για την εκτέλεση της αξιόποινης πράξης, και ο Αντρέι Λίπατωφ, ο οποίος φέρεται να έχει αναμειχθεί στην υπόθεση ως ο οδηγός του Ντιμιτριτσένκο. Σύμφωνα με τις αρχές, και αυτοί οι δύο ομολόγησαν τη συμμετοχή τους.

Στις 17 Ιανουαρίου, ενώ επέστρεφε σπίτι του αργά τη νύχτα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι δέχθηκε οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά στα μάτια, με συνέπεια να βλαφθεί η όραση του. Ο Σεργκέι Φιλίν πήρε τον περασμένο μήνα εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μόσχας, για να μεταφερθεί στη Γερμανία προκειμένου να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για την ανάκτηση της όρασης του.

Ο 42χρονος όπως αναφέρει το ert μετά από τον τραυματισμό του, είχε δηλώσει πως γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση εναντίον του και πως θα μιλήσει μόνο εφόσον ολοκληρωθεί και η έρευνα από τις Αρχές. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως στόχος της επίθεσης ήταν η απομάκρυνση του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπολσόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται και στην ιστοσελίδα του BBC, ο βασικός ύποπτος της επίθεσης Παβέλ Ντιμιτριστένκο συμμετείχε στα Μπολσόι από το 2002 και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Ιβάν τον Τρομερό», του Σεργκέι Προκόβιεφ.