Μπορεί τα ρολόγια λόγω των smartwatches αλλά και των κινητών να αποτελούν πλέον ένα είδος υπό εξαφάνιση, όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί κάποιους που θέλουν και μπορούν να βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια της φαντασίας.

Κάτι τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στο βρετανικό σχεδιαστικό στούντιο Breaded Escalope οι οποίοι έβαλαν ως στόχο να κατασκευάσουν το πιο ξεχωριστό ρολόϊ τοίχου που υπάρχει στον κόσμο.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο της παρουσίασής του, το ρολόι αυτό δεν έχει εμφανείς μηχανισμούς ούτε δείκτες, απλά αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και έναν μηχανισμό περιστροφής μερικών led φωτιστικών εντός του.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς για να δεί την ώρα είναι να ακουμπήσει το δάχτυλό του στον τοίχο, και εκεί με έναν «μαγικό» τρόπο σχηματίζεται από τις σκιές η ώρα. Κάτι που θυμίζει αρκετά το πανάρχαιο ηλιακό ρολόι, όμως με έναν σύγχρονο και εντελώς πρωτότυπο τρόπο.

Ο απίστευτος αυτός συνδυασμός τέχνης και τεχνικής έχει ήδη προκαλέσει αρκετό θόρυβο στο διαδίκτυο, κάτι που κάνει την εταιρία να σκέφτεται να μην το κρατήσει ως δείγμα γραφής των σχεδιαστών της αλλά και να το βγάλει στην παραγωγή.

Δείτε το βίντεο